Actiuni preventive in municipiu si judet


In week-end-ul trecut, politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu jandarmi din cadrul IJJ Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 36 de societati comerciale, 44 producatori particulari, 12 persoane fizice autorizate si 18 intreprinderi individuale, au legitimat 170 persoane, dintre care 61 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 50 de autovehicule.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 76 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 9.800 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice. Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier si sectiilor de politie rurala au desfasurat o actiune pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si a nerespectarii vitezei de deplasare. Cu aceasta ocazie, au fost efectuate 96 testari cu aparatul etilotest si au fost aplicate 111 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 25.840 de lei. De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 5 permise de conducere si retrase 3 certificate de inmatriculare”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 01/10/2013, in Infractional and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: