Un grup infractional, destructurat de politistii braileni


SEFER PAULA1 bani flagrant* Partile vatamate erau determinate sa inmaneze diferite sume de bani mai multor taximetristi din municipiul Braila, care duceau banii in municipiul Galati, la o statie Peco, amplasata la intrarea in oras, si ii predau unor persoane necunoscute *

Continuand cercetarile in cauze inregistrate in evidente cu autori necunoscuti, care au inselat diversi braileni prin metoda „accidentul”, in ziua de 18 septembrie, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale s-au deplasat in municipiul vecin, in vederea organizarii unui flagrant.

La orele 14.30, langa statia Peco a oprit un taximetru, iar de acesta s-au apropiat doua persoane, o femeie si un barbat. Femeia a mers la autoturism si a primit un plic de la sofer, moment in care politistii au intervenit, legitimand cele trei persoane depistate. Politistii au stabilit ca acestia sunt Paula S. (39 de ani), Florin S. (28 de ani), ambii din municipiul Galati, si taximetristul Ionel S. (26 de ani), din municipiul Braila. Cu ocazia verificarii continutului plicului, s-a constatat ca acesta continea suma de 700 de euro. Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila in vederea continuarii cercetarilor si stabilirii provenientei banilor.

bani flagrantPLIC CU BANIUlterior, in aceeasi zi, ofiterul de serviciu de la Inspectoratul de Politie Judetean Braila a fost sesizat, prin apelul de urgenta 112, de o braileanca, in varsta de 55 ani, care a reclamat faptul ca, in jurul orelor 13.00, a fost sunata de un barbat, care a inselat-o cu suma de 700 euro (bani gasiti in momentul prinderii in flagrant), prin metoda „accidentul”, determinand-o sa dea banii unui taximetrist.

In urma cercetarilor, in sarcina invinuitilor s-a mai probat comiterea a inca trei fapte, partile vatamate fiind trei persoane, fapte comise in perioada 9 – 17 septembrie, prejudiciul total fiind in cuantum de 4.000 de lei si 1.700 de euro. Politistii au probat ca activitatea infractionala a celor in cauza era coordonata din Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati de Gheorghe S., care apela partile vatamate, dandu-se drept fiul acestora, si le determina sa trimita sumele de bani.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de inselaciune si a fost inceputa urmarirea penala impotriva celor trei invinuiti, iar Paula S. si Florin S. au fost retinuti pe baza de ordonanta de retinere si introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Pe 19 septembrie, Paula S., Florin S. si Gheorghe S. au fost prezentati cu propunere de arestare preventiva Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, apoi promovata la Judecatoria Braila, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, inculpatii fiind reincarcerati.

Advertisements

Posted on 01/10/2013, in Infractional and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: