Neacordarea prioritatii, principala cauza a accidentelor


prevenire siguranta rutiera (5)* La inceput de saptamana, evenimentele rutiere sunt nelipsite de pe drumurile brailene * Luni a avut loc un impact intre un autoturism si o bicicleta, din cauza neacordarii prioritatii de trecere *

Ieri, 7 octombrie, un barbat, in varsta de 34 ani, din municipiul Braila, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, pe strada Walter Maracineanu, la intersectia cu Calea Galati, nu a respectat semnificatia indicatorului “Oprire!”, si-a continuat deplasarea si a accidentat un brailean, de 30 ani, care se deplasa pe bicicleta, dupa care a plecat de la fata locului fara a avea incuviintarea politistilor.

In urma impactului, a rezultat vatamarea corporala usoara a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, fara sa ramana internat.

Atat conducatorul auto, cat si victima au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, si a fost intocmit dosar penal pentru infractiunile de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor legii.

* Sanctiuni drastice aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier *

Nici bine nu a inceput aceasta saptamana, ca majoritatea conducatorilor auto s-au trezit cu surprize in momentul in care au fost prinsi pe picior gresit, incalcand legislatia rutiera. Astfel, politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere.

Oamenii legii au constatat 71 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 9.360 de lei, au ridicat in vederea suspendarii doua permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Advertisements

Posted on 08/10/2013, in Infractional and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: