Recomandari pentru noul an scolar


prevenire victimizare minori (10)* Siguranta in unitatile de invatamant constituie, si in cursul acestui an scolar, o prioritate pentru politistii braileni *

Scoala reprezinta cadrul in care se descopera primele aptitudini si se formeaza trasaturile de caracter ale adultilor de maine. Colaborarea permanenta pe care o vor avea organele legii cu directorii unitatilor de invatamant, cu invatatorii, profesorii si dirigintii va asigura premisele unui parteneriat eficient care sa conduca la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba desfasurarea orelor de curs. Pe tot parcursul anului, politistii braileni vor organiza intalniri si dezbateri cu elevii pentru a contribui la insusirea de catre acestia a recomandarilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive si evitarea situatiilor periculoase.

La fel de importanta este si implicarea parintilor. Educatia primita la scoala trebuie sa fie completata cu sfaturile si exemplele oferite de familie, deoarece acestea au o influenta mai mare asupra copiilor decat toate cuvintele si explicatiile ulterioare. De asemenea, printr-o comunicare constanta cu cadrele didactice, parintii pot corija, in timp util, eventuale comportamente deviante ale copiilor, care, in caz contrar, le-ar afecta evolutia scolara. Responsibililitatea pentru siguranta elevilor revine tuturor: autoritatilor locale, profesorilor, parintilor si politistilor. Cu totii vor sa-i stie protejati, la adapost de orice pericol.

Pentru a nu fi implicati in evenimente nedorite, politistii braileni dau o serie de recomandari atat elevilor, cat si parintilor acestora.

prevenire victimizare minori (12)Pe elevi ii sfatuim sa evite disputele verbale si implicarea in conflicte; sa manifeste o stare de intelegere in fata provocarilor, sa zambeasca si sa-si pastreze stapanirea de sine; sa incerce sa aiba o atitudine prietenoasa cu persoanele din jurul lor si sa nu-si desconsidere colegii. Pentru parinti avem urmatoarele sfaturi: pastrati legatura cu cadrele didactice, supravegheati parcursul scolar al copiilor dumneavoastra si modul in care isi petrec timpul liber; comunicati cu profesorii- diriginti si implicati-va activ in viata si preocuparile copiilor; nu ezitati sa solicitati sprijinul politistilor atunci cand considerati necesar acest lucru si incurajati-va copiii sa va ceara ajutorul atunci cand au o problema. In cazul in care se inregistreaza incidente, semnalati-le Politiei si conducerii scolii pentru a preintampina amplificarea lor. Trebuie sa stiti ca fiecare institutie de invatamant este in atentia unui politist de proximitate si poate fi contactat telefonic pentru orice problema care intra in competenta institutiei noastre. Datele lui de contact sunt afisate la avizierul fiecarei unitati de invatamant. Pentru situatii de urgenta, care necesita prezenta si interventia rapida a politistilor, apelati numarul unic 112. Dorim tuturor elevilor un an scolar plin de succese, fara evenimente neplacute!”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant in cadrul Biroului de presa al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 09/10/2013, in Infractional, Invatamant, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: