Pretul ridicat al neglijentei


furt locuinte* Infractorii fac din nou dovada inventivitatii si a lipsei de scrupule si isi rotunjesc veniturile profitand de buna-credinta a cetatenilor *

Saptamana trecuta, un brailean, in varsta de 75 ani, a sesizat politistilor cu privire la faptul ca doua persoane necunoscute, carora le-a permis accesul la domiciliul sau, au profitat de neatentia sa si i-au sustras suma de 5.600 de lei. Persoana pagubita le-a relatat politistilor faptul ca a fost abordata pe strada de doua tinere, care i-au spus ca sunt interesate sa cumpere obiecte electrocasnice vechi. Fara a banui scopul ascuns al acestora, braileanul le-a invitat la domiciliul sau, pentru le prezenta obiectele pe care dorea sa le vanda. Adevaratele intentii ale femeilor au iesit, insa, la iveala, odata ce s-au vazut intrate in curtea batranului. in timp ce una dintre ele discuta cu proprietarul, cealalta a profitat de neatentia acestuia, a intrat in locuinta, pe usa lasata deschisa, si a sustras dintr-o camera suma de 5.600 de lei.

* Atentie! De la un furt se poate ajunge foarte usor la talharie *

Este suficient ca autorul sa fie surprins in timpul savarsirii furtului si, pentru a pastra bunul sustras sau pentru a se apara, acesta sa devina violent. Iar ranile pe care le provoaca sa marcheze victima pentru tot restul vietii.

Pentru a-si feri bunurile, integritatea corporala si chiar viata, de persoanele rau-intentionate, politistii le recomanda brailenilor: nu permiteti accesul in casa sau in curte persoanelor necunoscute care pretind ca vand sau doresc sa cumpere diverse bunuri, cu atat mai putin atunci cand numarul acestora este mai mare decat acela al membrilor familiei prezenti in locuinta in acel moment; nu permiteti accesul in casa sau in curte persoanelor care pretind ca reprezinta diferite institutii, decat dupa verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu; incercati sa retineti cat mai multe date dintre cele inscrise pe respectivele documente; nu oferiti informatii despre bunurile pe care le detineti acasa sau despre vecini, unor persoane necunoscute, chiar daca sustin ca reprezinta diferite institutii, dar nu pot face dovada acestui lucru; evitati depozitarea la vedere, in curte, pe balcon sau in fata usii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ati achizitionat; nu tineti in casa sume de bani sau bunuri de valoare, acestea trebuind sa fie pastrate in depozite bancare; pentru efectuarea de lucrari de intretinere sau reparatii ale locuintei, apelati doar la firme autorizate; montati-va draperii sau jaluzele la ferestre, pentru a va proteja locuinta de priviri indiscrete; nu permiteti accesul in locuinta dumneavoastra celor care vin sa va prezinte diferite „promotii”, va cer bani sau bunuri in scop caritabil sau pretind ca realizeaza un sondaj de opinie.

Advertisements

Posted on 11/10/2013, in Infractional and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: