Copiii de la sate mai aproape de Internet cu sprijinul inginerilor si tehnicienilor de la STS


Serviciul-de-Telecomunicaţii-Speciale-STSCopiii de astazi nu mai beneficiaza de acelasi nivel de acces la informatie ca pe vremea parintilor lor, cand biblioteca era singura sursa de completare a cunostintelor, iar sansele celor din mediul rural in competitia cu copiii de la oras sunt aproape nule, in conditiile in care lipsa unei legaturi la Internet a devenit o piedica in educatia si formarea tinerilor.

Constientizand realitatea crunta a decalajului digital, inginerii si tehnicienii din unitatile Serviciului de Telecomunicatii Speciale, marea lor majoritate nascuti ori crescuti in mediul rural, au realizat o actiune de voluntariat fara precedent in istoria institutiei, in incercarea de a elimina discrepantele si de a oferi tuturor copiilor acces egal la cunostintele de care au atata nevoie.

In toate judetele tarii, in principal in mediul rural (86 de sate si comune), dar si in zone urbane defavorizate ori cartiere neconectate la Internet, cadrele STS au actionat in sprijinul comunitatilor locale si au reusit conectarea la Internet a 89 de scoli, 9 gradinite,  2 licee, 2 colegii, unui centru cultural, unei biblioteci.

STSIn judetul Braila au fost realizate lucrari la 4 scoli din localitatile Frecatei, Mircea Voda, Dedulesti si Movila Miresii.

Efortul voluntar al cadrelor STS s-a materializat in zeci de ore de lucrari de cablare structurata, conectare de elemente de retea, instalare de puncte de acces prin cablu sau wireless la Internet, reabilitarea conexiunilor la Internet existente si nefunctionale, configurari ale statiilor de lucru, instalari de sisteme de operare, programe si aplicatii, devirusare, precum si instalare si conectare de camere video de supraveghere pentru testele nationale.

Materialele au fost cumparate, in mare parte, de catre institutiile de invatamant sau primarii, dar si prin sponsorizari din partea mediilor de afaceri locale ori prin sprijinul financiar al unor consilii judetene.

Motivati de succesul acestei actiuni, inginerii si tehnicienii STS vor sa repete aceste activitati de voluntariat, sperand sa ofere concetatenilor lor si mai ales copiilor oportunitati reale de acces in societatea cunoasterii.

Advertisements

Posted on 18/10/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: