O intreaga saptamana dedicata luptei impotriva traficului de persoane


prevenire (1)Premergator datei de 18 octombrie, declarata „Ziua Europeana de lupta impotriva traficului de persoane”, timp de o saptamana, politisti si specialisti ai Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane au desfasurat activitati de informare si prevenire a populatiei, in raport cu riscul de expunere la formele de abuz, exploatare sau chiar trafic de fiinte umane.

In contextul acestei saptamani tematice, politistii de proximitate din cadrul Politiei Municipiului Braila, in colaborare cu coordonatorul Centrului Regional Galati, din cadrul ANITP, s-au aflat in mijlocul elevilor din doua unitati scolare din municipiul Braila, respectiv Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” si Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”.

Sub egida Campaniei de prevenire a traficului de persoane „Nepasarea ne face complici”, lansata la nivel national la inceputul lunii octombrie, politistii au avut prilejul de a aduce la cunostinta elevilor ce presupune traficul de persoane si sub ce forme se poate manifesta, ce inseamna exploatarea sexuala, cine poate fi victima a acestor infractiuni etc.

„Ziua Europeana de lupta impotriva traficului de persoane” este un moment extrem de important pentru noi toti. Este momentul in care putem sa ducem mai departe mesajul de sustinere a acestei lupte si a drepturilor noastre fundamentale, tinand cont si de lozinca „Un om informat este o victima in minus!” declarata de inspector de specialitate Cornelia Crisan, coordonatorul A.N.I.T.P.  – Centrul Regional Galati.

prevenire (2)In plus, pentru a atrage interesul adolescentilor si tinerilor la informatii de actualitate in domeniu, reprezentantii Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane au lansat si un concurs cu tema „Mesajul tau salveaza vieti!”, prin care se urmareste promovarea unor mesaje privind riscurile traficului de persoane.

Pentru a evita pericolul si a nu deveni victima a traficului de persoane, politistii braileni iti recomanda: anunta familia cu cine, unde si cum pleci din tara; stabileste o parola, pe care o vei folosi in convorbirile cu parintii, daca ai probleme; anterior plecarii, afla numarul de telefon al Ambasadei Romaniei din tara unde urmeaza sa te deplasezi; nu da nimanui actele tale de identitate, cu exceptia oamenilor legii (politisti, jandarmi); realizeaza mai multe copii ale tuturor actelor necesare calatoriei si pastreaza-le in diferite locuri.

Advertisements

Posted on 18/10/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: