Actiuni preventive in municipiu si judet


In zilele de sambata si duminica, politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu jandarmii din cadrul IJJ Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 33 de societati comerciale, 22 persoane fizice, 10 asociatii familiale si 11 intreprinderi individuale, au legitimat 171 persoane, dintre care 26 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 64 de autovehicule. De asemenea, au fost controlati 18 paznici sau angajati ai societatilor specializate de paza, cu privire la indeplinirea atributiilor de serviciu stabilite in consemnele posturilor.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 42 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 11.160 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier si sectiilor de politie rurala au desfasurat o actiune pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si a nerespectarii vitezei de deplasare.

Cu aceasta ocazie, au fost aplicate 177 de sanctiuni contraventionale (81 pentru depasirea vitezei legale de deplasare), in valoare totala de 42.790 de lei, au fost retinute in vederea suspendarii 10 permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Advertisements

Posted on 21/10/2013, in Infractional and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: