Controale la societati comerciale si unitati de invatamant asigurate cu paza


* Politistii braileni au efectuat controale la 24 de societati comerciale si unitati de invatamant si au constatat 9 contraventii *

In noaptea de 17 spre 18 octombrie, politisti de la Compartimentul Sisteme de Securitate, din cadrul Biroului Ordine Publica, au actionat in municipiu pentru verificarea modului in care paznicii unitatilor controlate sau agentii de paza, din cadrul societatilor specializate de paza, isi desfasoara activitatea, conform Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor.

Politistii au efectuat controale la 24 de societati comerciale si unitati de invatamant, urmarindu-se, in special, modul de executare a serviciului, cunoasterea consemnului general si particular al posturilor de catre agentii de paza.

Pe parcursul derularii activitatilor specifice, politistii au constatat 9 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 500 de lei, conform prevederilor Art. 48, din Legea nr. 333/2003. Cei 9 paznici sau agenti de paza de la societatile comerciale verificate au fost sanctionati pentru ca au fost gasiti dormind sau sub influenta bauturilor alcoolice in timpul serviciului, sau ca au parasit postul de paza, neexecutand serviciul conform consemnului postului.

Deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta conducerii unitatilor beneficiare, precum si conducerii unitatilor specializate de paza, prestatoare de servicii, urmand ca la urmatoarele abateri sa se procedeze la retragerea atestatelor personalului de paza in cauza.

Advertisements

Posted on 21/10/2013, in Infractional and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: