Activitati comune pentru siguranta elevilor


Patrula de PolitiePentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in zonele adiacente a celor 290 de unitati de invatamant (111 in municipiu si 179 in judet) si pe traseele de deplasare a elevilor catre acestea, zilnic, actioneaza peste 200 de forte de ordine (130 politisti, 64 jandarmi si 14 angajati de la Politia Locala Braila).

In aceasta saptamana, fortele de ordine au efectuat, zilnic, peste 64 de patrulari in zonele adiacente unitatilor de invatamant, au participat la 16 sedinte cu cadrele didactice si au desfasurat 15 de activitati preventive la orele de curs.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 27 de contraventii (24 in municipiu si 3 in judet), 13 la Legea nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 12 la OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice, si doua la HG nr. 128/1994, privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor.

De asemenea, au fost desfasurate 14 actiuni pentru prevenirea absenteismului scolar si 5 pentru asigurarea fluentei traficului si prevenirea evenimentelor rutiere in zonele adiacente unitatilor de invatamant (3 in municipiu si doua in judet) si pe traseele de deplasare a elevilor.

Aceste actiuni au un caracter permanent si se vor desfasura pe tot parcursul anului scolar.

Advertisements

Posted on 25/10/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: