Armata Romana – la ceas aniversar


Comandantul Garnizoanei Braila Mircea Vladu, alaturi de lt-col Cezar Postelnicu

Comandantul Garnizoanei Braila Mircea Vladu, alaturi de lt-col Cezar Postelnicu

* Cu ocazia zilei de 25 octombrie, cand toate Unitatile Militare serbeaza ziua Armatei Romane, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, a avut loc o expozitie inedita *

In cadrul manifestarilor dedicate acestui eveniment, Ziua Armatei Romane, pe 23 octombrie, la ora 14.30, Garnizoana Braila, alaturi de Cercul Militar Braila si Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, a organizat, in noul sediu al bibliotecii o interesanta si inedita expozitie.

Au fost expuse numeroase fotografii, machete, uniforme militare, steaguri de identificare si drapele de lupta, tehnica de geniu, machete cu nave de razboi, piese din colectii personale de numismatica, cartofilie si medalistica, tablouri puzzle cu specific marinaresc.

Au expus urmatoarele Unitati Militare din Garnizoana Braila: 01763, 01294, 02399, 01297, 01531, 02039 F, 02042, 02080). Printre exponate s-au numarat si colectiile personale apartinand comandorului (r.) Alexandru Istrate (tablouri puzzle), lt.col. (r.) Ionel Teodorescu (medalistica si numismatica), Ionel Ivan (cartofilie).

Expozitie Ziua Armatei Romane

Expozitie Ziua Armatei Romane

In deschiderea expozitiei, seful Cercului Militar Braila, lt.col.(r.) Cezar Postelnicu a subliniat caracterul inedit al actiunii comune si foarte buna colaborare cu partenerii din Garnizoana.

Expozitia a fost onorata de prezenta comandantului Garnizoanei Braila, general de brigada prof. univ. dr. Mircea Vladu, care, in fata unui public numeros si diversificat, a apreciat realizarile militarilor si jertfa acestora in decursul istoriei si pana in prezent.

In incheierea interventiilor prof. Ion Volcu, seful colectii speciale al bibliotecii, a prezentat cateva descoperiri documentare legate de structurile militare, care au existat in decursul istoriei la Braila.

Prezenta elevilor din clasa a IX-a F, ai Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, a intarit legatura tinerei generatii cu trecutul si prezentul armatei romane si sub directa indrumare si coordonare a prof. Rodica Neamtu si Ionica Stupariu, au apreciat exponatele cu admiratie.

Expozitia poate fi vizionata de publicul brailean pana pe data de 30 octombrie 2013, ora 13.00.

Advertisements

Posted on 25/10/2013, in Cultura, Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: