Actiuni preventive in municipiu si judet


Inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila

Inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila

* In zilele de sambata si duminica, politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet *

Fortele participante au efectuat controale la 70 de societati comerciale, 32 persoane fizice, 28 asociatii familiale si 21 intreprinderi individuale, au legitimat 173 persoane, dintre care 20 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 81 de autovehicule. De asemenea, au fost controlati 4 paznici sau angajati ai societatilor specializate de paza, cu privire la indeplinirea atributiilor de serviciu stabilite in consemnele posturilor.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 65 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 10.060 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice. Totodata, efective de politisti din cadrul Biroului Rutier si sectiilor de politie rurala au desfasurat o actiune pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si a nerespectarii vitezei de deplasare. Oamenii legii au efectuat 281 de testari cu aparatul etilotest, au constatat 83 de contraventii (24 pentru depasirea vitezei legale de deplasare, doua pentru depasiri neregulamentare, 11 pentru defectiuni tehnice constatate la autovehicule, 3 pentru traversari neregulamentare, una pentru consum de alcool, 27 pentru nepurtarea centurii de siguranta), pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 20.380 de lei. De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost retinute in vederea suspendarii 5 permise de conducere (3 pentru depasire neregulamentara, unul pentru depasirea vitezei legale de deplasare si unul pentru consum de bauturi alcoolice) si retrase 6 certificate de inmatriculare”, a mentionat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 28/10/2013, in Eveniment, Infractional and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: