Plata apelor pluviale si meteorice, supararea brailenilor


Deputat Vasile Varga

Deputat Vasile Varga

Ca urmare a numeroaselor sesizari primite din partea brailenilor care domiciliaza in colegiul sau, deputatul PNL Vasile Varga i-a adresat vicepremierului Liviu Dragnea o intrebare referitoare la “posibilitatea anularii de pe plata facturii fiscale emise de catre SC Compania de Utilitati Publice <Dunarea> Braila, a apelor pluviale si meteorice”.

Iata interpelarea facuta de deputatul brailean viceprim-ministrului, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, dar presedintelui Autoritatii Nationale de reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice ( ANRSC), Doru Ciocan:

Am primit la cabinetul meu parlamentar din Colegiul nr. 2 Braila, care acopera 1/3 din municipiul Braila, numeroase sesizari din partea cetatenilor, referitoare la modalitatea prin care Compania de Utilitati Publice <Dunarea> Braila taxeaza consumul de apa de la consumatorii casnici. Concret, cetatenii din municipiul Braila achita nu doar cantitatea de apa consumata si canalizarea, ci si cantitatea de apa pluviala si meteorica preluata de reteaua de canalizare, care in factura apare la pozitia <meteo>. In sesizarile pe care le-am primit la cabinetul parlamentar, cetatenii petenti isi manifesta frecvent nemultumirea pentru ca sunt nevoiti sa achite o plata pentru un serviciu de care nu beneficiaza, o plata care depinde si de capriciile naturii. Va mai mentionez ca peste 90% din curtile brailenilor nu sunt asfaltate, deci apa pluviala se scurge direct in pamant, neajungand astfel sa fie preluata la reteaua de canalizare a municipiului. Iata inca un motiv in plus pentru ca cetatenilor sa nu le fie cuprinsa in factura, plata apelor pluvial si meteorice. Tinand cont de cele expuse mai sus, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: ANRSC, in calitate de autoritate de reglemenatre competent a acestor servicii de utilitate public, nu poate modifica, prin Ordin al presedintelui ANRSC, sistemul de plata al acestor servicii, in sensul renuntarii la plata apei pluvial si meteorice in municipiul Braila?”.

Voi reveni cu un articol imediat ce demnitarul brailean va primi un raspuns, sper POZITIV, de la Liviu Dragnea si Doru Ciocan.

Advertisements

Posted on 28/10/2013, in Administratie, Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: