Tinerii marginalizati, in obiectivul AJOFM. Joburi la discretia brailenilor


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

* Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila va organiza, vineri, 15 noiembrie 2013, ora 9.00, actiunea „Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale”, la sediul agentiei din B-dul Dorobantilor, nr. 603 – 605 * Conducerea institutiei roaga angajatorii sa fie partenerii activi in demersul facut, scopul primordial constituindu-l oferirea unei sanse tinerilor supusi riscului marginalizarii sociale, in vederea integrarii pe piata muncii *

Angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala si care beneficiaza de acompaniament social personalizat in baza unui contract de solidaritate, denumiti angajatori de insertie, beneficiaza lunar, la cerere, conform prevederilor legale, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare persoana din aceasta categorie, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de doua ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pana la expirarea duratei contractului de solidaritate.

Contractul de solidaritate se incheie intre agentia pentru ocuparea fortei de munca teritoriala si tanar pe o durata de pana la 3 ani, dar nu mai putin de un an, in conditiile in care, la data incheierii contractului de solidaritate, tanarul nu a implinit varsta de 26 de ani.

Conform prevederilor Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, tanar cu risc de marginalizare sociala este persoana – somer cu varsta cuprinsa intre 16 – 26 de ani, care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii: se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem; are dizabilitati; nu are familie sau a carui familie nu ii poate asigura intretinerea; are copii in intretinere; a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; este victima a traficului de persoane. Angajatorii care doresc sa participe la bursa, vor transmite, in scris, la sediul AJOFM Braila, tel./fax 0239/611.519, 0239/611.386 sau e-mail: ajofm@br.anofm.ro, oferta de locuri de munca vacante, completand formularul <Situatia locurilor de munca vacante>, anexa nr. 1 la <Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca> reglementate prin HG nr.174/2002, modificata si completata, pana cel tarziu in data de 11 noiembrie 2013. Informatii suplimentare privind organizarea acestei actiuni se pot obtine de la AJOFM Braila, cu sediul in municipiul Braila, B-dul Dorobantilor, nr. 603 – 605, tel./fax 0239/611.519, 0239/611.386”, a declarat director executiv al AJOFM Braila, Monica Bratu.

Advertisements

Posted on 28/10/2013, in Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: