Week-end neocolit de accidente


accident

accident

Duminica, 27 octombrie, la orele 17.00, ofiterul de serviciu din cadrul Politei orasului Insuratei a fost sesizat, prin sistemul unic de urgenta 112, de un participant la trafic, cu privire la faptul ca pe DE 584, in afara orasului Insuratei, s-a produs o autoaccidentare.

Dupa primirea sesizarii, la fata locului s-a deplasat echipa operativa care a stabilit ca un tanar, de 26 ani, din orasul Amara, judetul Ialomita, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, in timp ce conducea autoutilitara, pe sectorul de drum mentionat, directia Slobozia – Braila, a pierdut controlul asupra masinii si a iesit in afara carosabilului, rasturnandu-se intr-un canal pentru desecare. In urma accidentului, conducatorul auto si pasagerul de 40 ani, din comuna Traianu, judetul Ialomita, au suferit leziuni corporale usoare pentru care au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, unde a primit ingrijirile medicale necesare.

Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,72 mg/l, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru infractiunile de vatamare corporala din culpa, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere si avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila

Inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila

La data de 27 octombrie, la orele 18.30, un barbat, in varsta de 41 ani, din satul Oprisenesti, a sesizat la Politie, prin apelul de urgenta 112, faptul ca a accidentat-o cu masina pe mama lui, de 70 ani, din satul Plopu. Echipa operativa deplasata la fata locului a stabilit ca barbatul, in timp ce efectua manevra de mers inapoi pe strada din fata locuintei sale, cu intentia de a intra in curte, nu s-a asigurat corespunzator si a acrosat-o pe mama sa. In urma evenimentului a rezultat ranirea grava a femeii, fiind transportata cu ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente Braila si apoi transferata la Spitalul Clinic de Urgenta <Bagdasar-Arseni> Bucuresti. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, si in cauza a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

* Sanctiuni pentru nerespectarea Codului Rutier *

In ziua de 27 octombrie 2013, politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 62 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 25.000 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii 4 permise de conducere.

Advertisements

Posted on 28/10/2013, in Eveniment, Infractional and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: