Apelarea numarului 112 nu este o joaca


Numarul de Urgenta 112

Numarul de Urgenta 112

Conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale ii sfatuieste pe cetateni sa sune la Numarul Unic 112 doar daca au o urgenta.

Nu apelati 112 pentru a va informa despre evenimente care se petrec in localitatea dumneavoastra. In aceste cazuri ingreunati preluarea apelurilor de urgenta si puneti in pericol viata unor persoane care chiar au nevoie de ajutor. Potrivit statisticilor Serviciului de Telecomunicatii Speciale, aproximativ 70 la suta din telefoanele date la 112 nu sunt urgente. Apelarea falsa sau abuziva a Numarului Unic 112 se pedepseste cu amenda de la 500 la 1.000 de lei”, a declarat col. dr. Adrian Fulea, purtator de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Potrivit datelor publicate pe www.112.ro,, in luna septembrie, la nivelul judetului Braila s-au inregistrat 20.983 de apeluri. Dintre acestea, 1.944 de cazuri au fost preluate de Politie, 3.035 de situatii de catre Serviciul Judetean de Ambulanta, 457 de catre ISU+SMURD sau SMURD, iar un numar de 98 de cazuri au fost preluate de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean.

Conform statisticii privind utilizarea apelului 112, in judetul Cluj, in luna septembrie, au existat de doua ori mai multe apeluri fata de judetul Braila, in speta 40.959 la numar. Din totalul acestora, 4.961 au fost transmise catre Politie, 13.422 catre Serviciul Judetean de Ambulanta, 1.176 de cazuri au vizat urgente catre ISU+SMURD sau SMURD si 313 catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean.

Advertisements

Posted on 01/11/2013, in Eveniment, Infractional and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: