ATENTIE CONTRIBUABILI !


Directia Finante Publice Braila

Directia Finante Publice Braila

Referitor la noile reglementari ce privesc certificarea platii accizelor in cazul vehiculelor achizitionate intracomunitar, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati face o serie de precizari.

Contribuabilii persoane fizice care efectueaza achizitii intracomunitare de vehicule, de natura celor prevazute la art.207 lit. h) si i) din Codul fiscal, in vederea efectuarii primei inmatriculari a acestora in Romania, trebuie sa prezinte la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor Certificatul de atestare a platii accizelor.

Certificatul de atestare a platii accizelor se solicita numai pentru urmatoarele categorii de vehicule:

– iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, cu codurile NC: 8903 91, 8903 92 si 8903 99, cu exceptia celor destinate utilizarii in sportul de performanta;

– autoturisme si autoturisme de teren, noi sau rulate, cu codurile NC: 8703 23, 8703 24 si 8703 33, a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3.000 cm³.

„Pentru obtinerea certificatului, contribuabilul insusi sau prin imputernicit va depune la organul fiscal la care acesta isi are domiciliul fiscal o cerere tip, la care va atasa o copie a documentelor din care sa reiasa ca suma reprezentand acciza a fost platita la bugetul de stat. Daca in evidenta fiscala a contribuabilului acciza datorata figureaza ca fiind achitata, organul fiscal va elibera certificatul in termen de maxim 3 zile lucratoare de la data depunerii cererii, in caz contrar va instiinta contribuabilul. Aceste prevederi au fost introduse prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.361/2003”, se mai precizeaza in comunicatul emis de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati.

Advertisements

Posted on 18/11/2013, in Economie, Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: