Actiuni pentru prevenirea infractionalitatii


Politia face razie

Politia face razie

* In week-end-ul trecut, politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu jandarmi din cadrul IJJ Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet *

Fortele participante au efectuat controale la 29 de societati comerciale si 11 producatori particulari, au legitimat 152 de persoane, dintre care 46 au fost controlate corporal sumar, au oprit in trafic pentru control 57 de autovehicule, au verificat 4 paznici si au detramat 4 grupuri de persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost intocmite doua dosare penale si constatate 31 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 10.440 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

In zilele de 14 si 15 noiembrie, efective de politisti din cadrul Biroului Proximitate si de la Compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale comise in unitatile de invatamant si in apropierea acestora, precum si pentru combaterea absenteismului scolar. Astfel, au fost verificate 5 unitati scolare preuniversitare, controlati 5 agenti de paza, identificati si consiliati 17 elevi care absentau de la cursuri, controlate 10 societati comerciale de tip cafe-bar si au fost purtate discutii cu reprezentantii celor 5 unitati scolare verificate. Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier au actionat, in ziua de sambata, in mediul rural, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool. Politistii au efectuat 48 de testari cu aparatul etilotest si au constatat 6 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 960 de lei. In cadrul amplei actiuni desfasurate in perioada 15 – 17 noiembrie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, in special a celor produse pe fondul nerespectarii prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice, politistii rutieri si de la ordine publica, in urma abaterilor constatate in trafic, au aplicat, in total, 417 sanctiuni contraventionale prevazute de OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, respectiv 337 pentru viteza, 8 pentru depasire neregulamentara si 72 pentru alte abateri. Valoarea totala amenzilor aplicate a fost de 120.080 lei. De asemenea, ca si masura complementara, au fost retinute 17 permise de conducere, dintre care 9 pentru viteza si 8 pentru depasire neregulamentara. Totodata, au fost retrase si doua certificate de inmatriculare”, a precizat agent principal de politie Camelia Bucur, purtator de cuvant la IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 19/11/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: