Actiuni preventive in municipiu si judet


Politisti in actiune

Politisti in actiune

* Nu exista sfarsit de saptamana in care politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu jandarmii din cadrul IJJ Braila, sa nu actioneze in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet *

In urma cu 2 saptamani, fortele participante au efectuat controale la 40 de societati comerciale, 22 de producatori particulari, 32 de persoane fizice autorizate, 18 asociatii familiale si 46 de intreprinderi individuale, au legitimat 192 de persoane, dintre care 40 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 47 de autovehicule. De asemenea, au fost dispersate doua grupuri de persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 59 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 6.980 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier au actionat, in ziua de duminica, in mediul rural, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si a nerespectarii vitezei de deplasare. Politistii au efectuat 87 de testari cu aparatul etilotest, au constatat 12 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 2.880 de lei, au retinut in vederea suspendarii un permis de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

De asemenea, in zilele de 9 si 10 noiembrie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 138 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 30.100 de lei, au retinut in vederea suspendarii 5 permise de conducere si retras 3 certificate de inmatriculare.

Advertisements

Posted on 19/11/2013, in Infractional, Invatamant, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: