Jandarmeria pe intelesul tuturor


Intalnire intre romii si jandarmii galateni

Intalnire intre romii si jandarmii galateni

Vineri, 15 noiembrie, Jandarmeria Galati in parteneriat cu Biroul Judetean pentru Romi Galati au organizat in comuna Ivesti, o intalnire informala cu liderii comunitatii rrome din zonele limitrofe, actiune desfasurata in cadrul campaniei de informare, prevenire si dialog social, intitulata „Jandarmeria pe intelesul tuturor”.

Intalnirea a avut ca principal scop informarea liderilor rromi despre necesitatea implicarii lor proactive in comunitatea din care fac parte, implicare ce ar duce, in parte, la limitarea comiterii unor fapte antisociale de catre membrii ei. Totodata, s-au prezentat diferite situatii care au impus necesitatea folosirii masurilor de tactica politieneasca in cazul executarii unor acte procedurale, cu aceasta ocazie liderii rromi fiind informati despre baza legala prin care Jandarmeria Romana intervine si este indreptatita sa foloseasca toate mijloacele necesare pentru a proteja atat populatia cat si militarii sai.

La finalul intrevederii, liderii si-au exprimat in unanimitate disponibilitatea ca pe viitor sa raspunda pozitiv la solicitarile jandarmilor, iar jandarmii si-au exprimat intentia de a organiza si participa la astfel de intalniri in fiecare comunitate rroma in parte.

La intalnire au participat liderii comunitatii rrome din Ivesti, Liesti, Barcea, Umbraresti, Toflea, Podoleni, Frumusita. Din partea Jandarmeriei Galati a participat plt. Mircea Catalin Badin, iar din partea Biroului Judetean pentru Romi, Viorica Gotu. De asemenea, de fata a fost si consilierul deputatului pentru minoritati Nicolae Paun.

Advertisements

Posted on 19/11/2013, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: