Politistii braileni actioneaza pentru respectarea normelor rutiere


Politistii in actiune

Politistii in actiune

* In perioada 15 – 17 noiembrie, la nivel national au fost desfasurate actiuni pentru prevenirea si reducerea numarului accidentelor rutiere grave *

Activitatile, la care au participat atat politisti de la rutiera, cat si politisti de ordine publica, s-au concentrat pe combaterea excesului de viteza, folosindu-se toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare, instalate pe autospecialele din dotare. Pe langa activitatile de prevenire a evenimentelor rutiere, politistii actioneaza in sistem integrat pentru mentinerea climatului de ordine si liniste publica.

Iata cateva recomandari rutiere din parte organelor legii:

Politisti in trafic

Politisti in trafic

* Pentru o calatorie sigura, recomandam soferilor sa circule cu viteza adaptata la conditiile meteo-rutiere, sa manifeste atentie sporita la ce se intampla in trafic si sa adopte o maniera preventiva de condus.

* Sfatuim conducatorii auto ca inainte de plecarea in cursa sa se informeze asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata si sa-si echipeze autovehiculul corespunzator.

* Manifestati prudenta sporita si adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

* Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!

* De asemenea, este necesar sa pastrati in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

* Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata, in conditii de ceata densa.

* Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa foloseasca centura de siguranta!

* Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii, permisul este retinut fara drept de circulatie.

* Respectati-i pe ceilalti participanti la trafic, indiferent daca sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

* Recomandam conducatorilor auto sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si ale lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii/restrictionarii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum.

Advertisements

Posted on 19/11/2013, in Infractional, Invatamant, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: