Proiectul Regional „Noile educatii – Un raspuns la sfidarile lumii contemporane”, ajuns la a treia editie


Proiectul Regional „Noile educatii – Un raspuns la sfidarile lumii contemporane”

Proiectul Regional „Noile educatii – Un raspuns la sfidarile lumii contemporane”

Proiectul Educational Regional „Noile educatii – un raspuns la sfidarile lumii contemporane”, initiat de Liceul Tehnologic „Gheorghe K. Constantinescu” Braila, coordonat de director Ramona Chiper, director adjunct Mirela Gazea, profesor Mirela Iordache si profesor Camelia Dragan, se afla la a III-a editie si are 20 de institutii partenere din 6 judete.

Acest proiect a aparut din dorinta de a oferi elevilor posibilitatea de implicare in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparile acestora, pentru a pune in valoare talentele si capacitatile prin actiuni variate, in contexte nonformale. Astfel, proiectul contribuie la formarea unor atitudini, a unor comportamente adecvate care sa ii pregateasca pe elevi pentru provocarile viitorului. Aceste atitudini sunt: toleranta , receptivitatea, respectarea opiniilor celorlalti, respectul fata de mediul natural, folosirea rationala a resurselor , formarea unei culturi culinare, a unei constiinte europene, a solidaritatii fata de cultura altor popoare.

Proiectul a debutat in luna noiembrie cu concursul educational regional „Toamna printre frunze si rod”. Concursul de pictura, desen, fotografie si creatii literare se adreseaza elevilor din invatamantul primar, gimnazial, liceal cu varste cuprinse intre 8 si 19 ani, precum si cadrelor didactice care ii indruma in realizarea lucrarilor. O parte din lucrarile copiilor au fost expuse la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” , Braila, unul dintre partenerii implicati in proiect in cadrul careia s-au desfasurat si activitatile „Biblioteca intre cerere si oferta” si „De la carte la film”.

Activitatile educationale extracurriculare cuprinse in cele doua proiecte educationale pe care le coordonez, <Noile educatii – un raspuns la sfidarile lumii contemporane> si <Bucuria sarbatorilor crestine>, desfasurate in parteneriat cu Biblioteca Judeteana <Panait Istrati> Braila, se bucura de un real succes in randul elevilor, acestia dezvoltandu-si potentialul creativ, adoptand o atitudine pozitiva fata de sine si fata de ceilalti si invatand sa-si valorifice intr-un mod placut timpul liber”, a declarat profesor Mirela Iordache.

Profesorul Camelia Dragan a precizat: „Proiectul <Noile educatii – un raspuns la sfidarile lumii contemporane> reflecta esenta unor preocupari a dascalilor, a unor cautari, observatii atente mai mult sau mai putin indelungate, rezultate ale unor studii efectuate in randul elevilor, cadrelor didactice, parintilor, prin care ne straduim sa dovedim cu argumente, de fiecare data, ca noile educatii sunt un domeniu extrem de complex al cunoasterii umane”.

Advertisements

Posted on 23/11/2013, in Eveniment, Invatamant, Social and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: