Situatie naucitoare a somajului: mai multi oameni fara loc de munca


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

In primele 10 luni ale acestui an, in urma activitatilor desfasurate de AJOFM Braila, au dobandit statutul de persoana ocupata 5.510 solicitanti de loc de munca, care au participat la urmatoarele masuri active: informare, consiliere si orientare profesionala; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesionala; completarea veniturilor salariale ale somerilor care se incadreaza inainte de expirarea somajului; stimularea mobilitatii fortei de munca; prime de incadrare pentru incadrarea absolventilor.

Dintre persoanele ocupate, 30,1% au fost reprezentate de femei, iar 69,9% de barbati; 26,2% persoane din mediul rural, iar 73,8% din mediul urban. Cele mai multe dintre persoanele ocupate aveau varsta peste 45 ani (33,2%) si cuprinsa intre 35 – 45 ani (30,3%). Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat, astfel: 65,5% someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 24,6% cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 9,9% cu nivel de pregatire universitar.

In evidenta AJOFM Braila, la data de 31 octombrie 2013, se aflau inregistrati 9.184 someri (cu 303 mai multi decat la finele lunii anterioare), iar structura acestora pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat, astfel: 74,9% someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 18,9% cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 6,2% cu nivel de pregatire universitar. Din totalul somerilor aflati in evidentele AJOFM Braila, la sfarsitul lunii trecute, situatia se prezinta astfel: femei sunt 37,4%, iar barbati 62,6%; someri indemnizati sunt 26,1% si 73,9% someri neindemnizati; someri din mediul rural 61,5% si 38,5% din mediul urban.

Rata somajului inregistrata la finele lunii octombrie 2013, la nivelul judetului Braila, a fost de 6,94% (cu 0,23 puncte procentuale mai mare decat cea inregistrata la 30 septembrie 2013), la nivelul regiunii de Sud-Est a fost de 6,41%, iar la nivel national 5,40%.

Advertisements

Posted on 23/11/2013, in Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: