15 decembrie – termen limita pentru plata impozitului din activitati agricole


Directia Finante Publice Braila

Directia Finante Publice Braila

* Avand in vedere ca data de 15 decembrie reprezinta termen de plata pentru impozitul aferent veniturilor din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit, Directia Finantelor Publice Braila transmite o serie de informatii pentru contribuabili *

Conducerea Directiei de Finante Publice Braila aduce in atentia contribuabililor persoane fizice care realizeaza venituri din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit ca termenul de plata pentru a doua transa a impozitului pe venitul din astfel de activitati este 15 decembrie, in conditiile in care prima transa a avut ca termen limita data de 25 octombrie 2013.

Reamintim ca in categoria veniturilor din activitati agricole sunt incluse veniturile obtinute individual sau intr-o forma de asociere, fara personalitate juridica din: cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si alte asemenea; cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.

Normele de venit sunt stabilite pe unitatea de suprafata (ha)/cap de animal/familie de albine.

Declararea veniturilor din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit se face prin completarea si depunerea la organul fiscal competent a Formularului 221 „Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit”.

Ulterior depunerii declaratie, organul fiscal emite decizia de impunere anuala, conform careia se face plata impozitului catre bugetul de stat in doua rate egale, termenul de plata fiind 25 octombrie, pentru prima transa, si 15 decembrie, inclusiv, pentru transa a doua.

Impozitul pe venitul din activitati agricole se calculeaza de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activitati agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.

Contribuabilii care au primit deciziile de impunere de la organele fiscale competente sunt invitati, pana la 15 decembrie 2013, sa efectueze plata transei a doua din impozitul pe veniturile agricole datorat. Acesta poate fi achitat inclusiv la casieriile primariilor acolo unde unitatea administrativ-teritoriala a incheiat un protocol in acest sens cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Advertisements

Posted on 25/11/2013, in Finante, Social and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: