Operatiunile cu produse cerealiere si de panificatie continua sa fie verificate de politisti


contrabanda cu cereale* In ultima saptamana au fost efectuate 65 de controale la societati comerciale si persoane fizice si verificate 75 de mijloace de transport * Au fost constatate doua infractiuni si 11 contraventii *

In perioada 16 – 22 noiembrie, 15 politisti de investigare a fraudelor, 211 de ordine publica, 16 rutieri si 12 de la transporturi au efectuat controale la 56 de societati comerciale, 9 persoane fizice, fiind verificate si 75 de mijloace de transport. In urma activitatilor desfasurate, politistii angrenati in actiune au constatat doua infractiuni la Legea nr. 241/2005, privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, 3 persoane fiind cercetate penal, intrucat sunt suspectate de comiterea acestor fapte. Valoarea prejudiciului creat prin savarsirea infractiunilor este de 5.336 lei. De asemenea, in urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 11 sanctiuni contraventionale, dintre care doua la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 9 la alte acte normative, toate contraventiile fiind in valoare de 2.740 de lei.

La data de 1 septembrie, Politia Romana a demarat, in toata tara, controale pentru combaterea evaziunii in domeniul panificatiei. Din dispozitia chestorului-sef Petre Toba, sunt efectuate controale de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie, vizate fiind inclusiv zonele in care se exporta cereale. La activitati au fost angrenati si specialisti din cadrul Garzii Financiare, ANAF, Directiilor Judetene pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Directiilor Judetene de Sanatate Publica si Autoritatii Nationale Pentru Protectia Consumatorului.

Pe timpul desfasurarii actiunii, ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) s-au sesizat din oficiu despre faptul ca reprezentantii unei societati comerciale, din comuna Ulmu, judetul Braila, nu au inregistrat in totalitate veniturile din vanzarea produselor de panificatie, productie proprie. Valoarea prejudiciului estimat este de 3.000 de lei, reprezentand TVA-ul si impozitul pe profit. In cauza se efectueza cercetari, in faza actelor premergatoare, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. De asemenea, in urma verificarilor efectuate de ofiteri SIF la o alta societate comerciala, din comuna Ulmu, care are ca obiect de activitate comercializarea produselor de panificatie, s-a constatat ca, in perioada 2012 – 2013, nu a fost retinuta si virata la bugetul de stat suma de 2.336 de lei, obligatii cu retinere la sursa reprezentand venituri din salarii. Fata de administratorul societatii sunt desfasurate cercetari, in faza actelor premergatoare, pentru infractiunea de retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 25/11/2013, in Agricultura, Eveniment, Infractional, Social and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: