Sute de abateri constatate si sanctionate de politisti


Jandarmeria in actiune

Jandarmeria in actiune

* Saptamana trecuta, 8 suspecti de infractiuni au fost depistati de politisti, 307 amenzi contraventionale au fost aplicate, 191 de conducatori auto fiind sanctionati pentru incalcari ale regulilor de circulatie *

In perioada 18 – 21 noiembrie, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente de ordine si siguranta publica, la nivelul judetului nostru, au fost organizate 3 controale si 6 perchezitii.

In cele patru zile, au fost constatate 6 infractiuni, toate in flagrant delict. Politistii au prins 8 suspecti de infractiuni, dintre care unul a fost retinut, au fost verificate 23 de autoturisme, dintre care unul a fost identificat ca fiind furat.

Politistii au aplicat, in total, 204 sanctiuni contraventionale, in valoare de 35.350 de lei. Pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea nr. 61/1991, au fost aplicate 96 de sanctiuni contraventionale, iar cele mai multe amenzi au fost aplicate ca urmare a incalcarii normelor prevazute de OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, respectiv 105, dintre care 56 pentru incalcarea regimului legal de viteza si 49 pentru alte abateri la regimul rutier. Restul de 3 sanctiuni au fost aplicate la alte acte normative. De asemenea, politistii au retinut 6 permise de conducere si au retras 5 certificate de inmatriculare.

Politisti in actiune

Politisti in actiune

Activitatile pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica au continuat si pe parcursul weekendului, in perioada 22 – 24 noiembrie. Astfel ca politisti rutieri si de ordine publica din cadrul politiei municipului, politiior orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea actelor de violenta, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie. Fortele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 35 de societati comerciale si 11 persoane fizice autorizate, au legitimat 93 de persoane si au oprit in trafic pentru control 64 de autovehicule. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 103 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 28.740 de lei. Conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, au fost aplicate 12 sanctiuni, la Legea nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 5 amenzi, iar la OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice, 86 de sanctiuni”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant la IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 25/11/2013, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: