Actiuni de combatere a ilegalitatilor la regimul silvic


brazi* Politistii au confiscat pomi de Craciun in valoare de peste 14.000 de lei si aproximativ 18  de metri cubi de material lemnos * De asemenea, au constatat 160 de contraventii si au aplicat amenzi in valoare de aproximativ 83.000 de lei *

Incepand cu data de 15 noiembrie 2013, Inspectoratul de Politie Judetean Braila a pus in aplicare planul de masuri pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor indreptate impotriva fondului forestier national, privind taierea, transportul si comercializarea materialelor lemnoase si a „pomilor de Craciun”.

Activitatile s-au desfasurat in sistem integrat, fiind angrenati politisti din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera si investigare a fraudelor.

Politistii au desfasurat controale in fondul forestier, in trafic si in piete, targuri si oboare, in vederea identificarii si luarii masurilor ce se impun fata de cei care nu respecta prevederile legale ce reglementeaza operatiunile cu materiale lemnoase si „pomi de Craciun”.

Astfel, in perioada 15 noiembrie – 24 decembrie 2013, au fost executate 100 de actiuni, in cadrul carora au fost constatate 160 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 83.000 de lei. De asemenea, au fost confiscati 46 de pomi de Craciun in valoare de 2.200 de lei, si 18 metri cubi de material lemnos, in valoare de 14.930 de lei.

In activitatile initiate in acest domeniu, politistii au colaborat cu reprezentanti ai Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Focsani (ITRSV) si Directiei Silvice Braila.

Advertisements

Posted on 29/12/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: