Politistii braileni sunt la datorie zi si noapte


12* In ziua de 28 ianuarie 2014, 167 de politisti au actionat suplimentar, cu 29 de mijloace auto, pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite *

 

Politistii au fost amplasati in municipiu si judetul nostru in 14 filtre de informare sau restrictionare a circulatiei, pe drumul european si pe drumuri nationale si judetene, care sunt inchise sau blocate. Politistii braileni atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante si se recomanda evitarea deplasarii in zonele in care au fost semnalate conditii meteorologice nefavorabile. In perioada urmatoare avertizarile meteorologilor mentin Codul Portocaliu de ninsori si viscol in judetul Braila.Dati dovada de mult discernamant referitor la oportunitatea plecarii la drum! Daca totusi nu puteti amana calatoria din motive de maxima necesitate, informati-va la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numarul de telefon 021.9360, asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata. In cazul interzicerii accesului pe un sector de drum, pentru a nu va pune viata sau sanatatea in pericol, respectati indicatiile agentilor de circulatie si ale lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Acest lucru va facilita interventia echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor in zonele afectate de zapada.

Pentru a nu risca sa ramaneti inzapeziti, va recomandam sa nu parasiti localitatile de domiciliu, iar daca sunteti surprinsi in trafic intrerupeti calatoria si adapostiti-va in cea mai apropiata localitate. Asigurati-va rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi si medicamente. Atentie la oprirea/stationarea autovehiculului! Folositi motorul pentru incalzire in reprize, asigurati eliberarea tobei de esapament precum si a ventilatiei, iar semnalizarea autovehiculului efectuati-o cu pozitia sau lumina de la plafoniera.

 

 

Advertisements

Posted on 29/01/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: