Sfaturi de la pompierii braileni


viscol 9* Pentru evitarea situatiilor generate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila reaminteste opiniei publice o serie de masuri preventive *

In cazul in care se folosesc mijloace auto pentru deplasare: evitati pornirea la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica; daca totusi, deplasarea este absolut necesara, informati-va daca pe traseul ales nu sunt drumuri blocate; asigurati-va ca sistemul de incalzire al autoturismului dumneavoastra functioneaza eficient; urmariti cu atentie, la posturile radio/tv, sursele on-line, buletinele meteorologice si recomandarile furnizate de autoritatile centrale si locale; porniti la drum cu rezervorul de combustibil plin; pastrati-va in autoturism paturi, apa si alimente neperisabile.

In cazul in care viscolul va blocheaza in trafic in afara localitatilor, puteti lua urmatoarele masuri: trageti pe dreapta si porniti luminile de avarie; anuntati evenimentul la numarul unic pentru apeluri de urgenta – 112, indicand locul in care ati ramas blocat. Ramaneti in autoturism pana ce echipele de interventie ajung la dumneavoastra. Nu parasiti autovehiculul daca nu vedeti in apropiere o cladire in care ati putea sa va adapostiti. Porniti motorul si sistemul de incalzire aproximativ 10 minute la fiecare ora, pentru mentinerea caldurii in interior. Se recomanda ca, atunci cand motorul este in functiune, sa deschideti usor un geam pentru ventilatie, evitand in acest fel inhalarea monoxidului de carbon. Miscati-va pentru a va mentine organismul cald, evitand extenuarea.

NU UITAtI DE RISCUL DE INCENDIU

MIJLOACELE DE INCALZIRE, inainte de folosire, sobele si cosurile de fum trebuie verificate amanuntit, reparate, curatate pentru a fi utilizate in perfecta stare de functionare; nu utilizati sobele fara usite la focare si cenusare, defecte sau izolate necorespunzator fata de elementele combustibile ale cladirilor; depozitati materialele combustibile la o distanta mai mare de 1 m fata de sobele fara acumulare de caldura si de 0,50 m la sobele cu acumulare de caldura; nu se lasa sobele in functiune fara supraveghere sau in grija copiilor. Nu lasati copiii vor fi educati sa se joace cu focul.

INSTALATIILE ELECTRICE: Nu utilizati instalatiile si aparatele electrice cu improvizatii sau defectiuni. Nu racordati la instalatia electrica mai multe aparate a caror putere insumata depaseste puterea nominala a circuitelor. Asigurati masuri de izolare fata de materialele si elementele combustibile din spatiul respectiv atunci cand utilizati resouri sau aeroterme electrice. Lucrarile de intretinere si reparatii la instalatiile electrice se executa numai de personal autorizat.

Advertisements

Posted on 29/01/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: