Jandarmii, la deszapezit in Romanu


deszapezire-jandarmiMiercuri, 29 ianuarie 2014, incepand cu ora 08.45, un numar de 41 lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au plecat catre localitatea Romanu din judetul Braila, pentru a veni in sprijinul persoanelor afectate de caderile masive de zapada.
Aceasta interventie a jandarmilor braileni se face ca urmare a dispozitiei primite de la Institutia Prefectului Judetului Braila, in urma analizei situatiei in Comitetul pentru Situatii de Urgenta.
Deplasarea s-a facut cu ajutorul a doua autospeciale apartinand Jandarmeriei Braila. Pe drumul catre aceastalocalitate,  jandarmii au ajutat 5 soferi sa treaca de sulurile de zapada formate pe carosabil din cauza viscolului puternic. Printre acestia se afla si soferul unei societati comerciale, care transporta painea la magazinele din localitate si care a sesizat blocarea in trafic prin apelul la sistemul unic de urgenta 112.
Jandarmii au ajutat la deszapezirea gospodariilor unor persoane varstnice, singure sau cu diferite afectiuni medicale.

Joi, 30 ianuarie 2014, aproximativ 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au actionat pentru ajutorarea persoanelor afectate de caderile masive de zapada, din localitatile Romanu si Cazasu, judetul Braila.

Misiunea jandarmilor a constat in participarea, alaturi de autoritatile locale precum si celelalte institutii cu atributii in acest domeniu, la actiunile de salvare a persoanelor, a bunurilor acestora, deblocarea unor cai de acces catre locuinte, ajutarea persoanelor varstnice si a celor aflate in dificultate, facilitarea accesului acestora catre sursele de apa, locurile unde au depozitate lemnele ori la grajdurile de animale.

Deplasarea s-a facut cu ajutorul a trei autospeciale apartinand Jandarmeriei Braila, iar in aceste localitati au fost deszapezite, in total, un numar de 139 de gospodarii si anexe ale acestora. Jandarmii braileni au executat aceasta misiune ca urmare a dispozitiei primite de la Institutia Prefectului Judetului Braila, in urma analizei situatiei in Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Astazi, 31 ianuarie 2014, incepand cu ora 09.00, peste 50 de jandarmi braileni sunt angrenati, in judetul Braila, in actiuni de ajutorare a persoanelor afectate de caderile masive de zapada. Nu mai putin de 150 de jandarmi din cadrul  Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau actioneaza in judetul Braila. Misiunea jandarmilor consta in participarea, alaturi de autoritatile locale precum si celelalte institutii cu atributii in acest domeniu , la actiunile de salvare a persoanelor, a bunurilor acestora, distribuirea de alimente si alte ajutoare umanitare  populatiei afectate, deblocarea unor cai de acces catre locuinte, ajutarea persoanelor varstnice si a celor aflate in dificultate, facilitarea accesului acestora catre sursele de apa, locurile unde au depozitate lemnele ori la grajdurile de animale.Efectivele de jandarmi din cadrul unitatii au actionat in comunele Lacul Sarat, Traianu si Urleasca. Jandarmii au actionat pentru deblocarea cailor de acces in aproximativ 100 de gospodarii si anexe (peste aproximativ 150 de persoane dintre care 20 cu probleme medicale), salvarea a peste 200 de animale si pasari din gospodariile afectate de caderile masive de zapada, descongestionarea accesului pe ulite si drumuri comunale, repunerea in circulatie a 10 mijloace auto, deblocarea cailor de acces catre biserica si cimitirul din localitatea Traianu”, a declarat plutonier major Sorin Neftode, purtator de cuvant al IJJ Braila.

Advertisements

Posted on 31/01/2014, in Eveniment, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: