Judetul nostru se lupta cu infernul alb


viscol 3* Localitati izolate, oameni disperati. Acesta este tabloul groaznic infatisat de autoritati *

In judetul Braila pe DN 2B, DN 21, DN 22 si DN 22B se circula in conditii de iarna, DN 23 este blocat partial. Incepand cu ora 12.00, BAC-urile fac treceri spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei. Exista zeci de localitati cu mii de oameni care sunt rupti de lume: Bordei Verde, Constantin Gabrielescu si Liscoteanca apartinand de com. Bordei Verde; Ciocile, Chichinetu, Chioibasesti apartinand com. Ciocile; Batogu, Ionesti, Scalatesti si Vultureni apartinand de com. Ciresu; Galbenu, Drogu, Pantecani, Satuc, Zamfiresti apartinand com. Galbenu; Corbu Vechi, Voinesti apartinand de com. Maxineni; Dedulesti apartinand de com. Mircea Voda; Esna apartinand de com. Movila Miresii; satele Berlesti si Tarlele Filiu apartinand de orasul Ianca; Racovita si Corbeni apartinand de com. Racovita; Boarca si Mihail Kogalniceanu, apartinand de com. Ramnicelu; Pribeagu apartinand de com. Rosiori; Gurguieti apartinand de com. Scortaru Nou; Cotu Lung, Cotul Mihalea si Vamesu apartinand de comuna Silistea; Tichilesti, com. Tichilesti; Ulmu, com. Ulmu; Victoria si Mihai Bravu apartinand de com. Victoria; Visani, Plasoiu si Caineni Bai apartinand com. Visani.

Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica, insa sunt localitati fara alimentare cu apa: satele Rosiori, Florica si Coltea apartinand de com. Rosiori.

* Actiuni de deszapezire desfasurate de structurile M.A.I. si M.Ap.N *

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea”  al judetului Braila: 45 pompieri au participat la actiuni de deszapezire in municipiul Braila, orasul Ianca si comunele Tufesti si Albina.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila: au fost constituite 16 filtre pentru dirijarea traficului pe drumurile nationale si judetene de pe raza judetului Braila, cu 150 de politisti si 45 mijloace auto Pe raza comunei Silistea au actionat 20 politisti din cadrul Serviciului pentru actiuni speciale in vederea deszapezirii locuintelor afectate.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila: 188 jandarmi din cadrul I.J.J. Braila si a Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau au participat la actiuni de deszapezire in localitatile Cazasu, Urleasca, Lacu Sarat, Traianu si Romanu.

Unitati militare ale Ministerului Apararii Nationale: 91 militari din cadrul unitatilor M.Ap.N. Braila au participat la actiuni de deszapezire in municipiul Braila, orasul Faurei, comunele Surdila Gaiseanca si Gemenele si la transportul de carburant (motorina) asigurat de la rezervele de stat an comunele Salcia Tudor, Maxineni, Baraganul si Dudesti.

* Actiuni de salvare *

Au fost facute solicitari pentru misiuni aeriene de asistenta aeromedicala specializata ale Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne pentru 13 pacienti cu diverse afectiuni medicale: Comuna Victoria – 1 pacient suspect de pancreatita transportat la U.P.U. Braila; Comuna Ulmu – 1 pacient cu hemoptizie (scuipa sange), transportat la U.P.U. Buzau; 1 pacient cu chist hepatic transportat la U.P.U. Buzau; 1 gravida transportata la Maternitatea Buzau; Comuna Scortaru Nou – 1 pacienta cu atac vascular cerebral transportata la U.P.U. Braila; Comuna Ciocile – sat Odaieni – 1 pacient cu insuficienta respiratorie transportat la Spitalul Floreasca; Comuna Tufesti – 1 femeie suspecta de apendicita transportata la U.P.U. Braila; 1 barbat cu degeraturi transportat la U.P.U. Braila; Comuna Ramnicelu – 1 copil cu febra, scaune diareice si aflat in stare de deshidratare transportat la U.P.U. Buzau (a fost preluata si mama copilului ca insotitor); Comuna Jirlau – 1 pacient ce acuza dureri abdominale de 5 zile transportat la U.P.U. Braila; Comuna Salcia Tudor – 1 pacient cu retentie urinara transportat la U.P.U. Braila; Comuna Racovita – sat Custura – 1 pacient cu fractura membru superior transportat la U.P.U. Braila; Comuna Bertestii de Jos – sat Bertestii de Sus – 1 pacienta cu colica renala transportata la U.P.U. Braila.

Advertisements

Posted on 02/02/2014, in Eveniment, Social and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: