Politistii braileni raman la datorie


DSC_0091* Peste 200 de politisti actioneaza suplimentar pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite. Politistii braileni recomanda conducatorilor de autovehicule sa conduca deosebit de prudent *

Un numar de 226 de politisti, dintre care 10 de la rutiera, 196 de la ordine publica si 20 de la alte structuri, au actionat cu 55 de mijloace auto, pentru fluidizarea traficului si prevenirea evenimentelor rutiere.

Politistii braileni atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman, politistii vor efectua controale pentru identificarea pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei a autovehiculelor care circula fara sa fie dotate cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculelor de transport marfa, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, si al autovehiculelor de transport persoane, cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/ axelor de tractiune, sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate. Politistii braileni recomanda conducatorilor auto sa evite parcurgerea distantelor mari si, daca este posibil, sa amane plecarea in aceasta perioada. Totusi, daca stiu ca urmeaza sa treaca prin zone afectate de ninsori, sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia pe timp de iarna si sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo- rutiere (viscol, vizibilitate redusa, carosabil umed, acoperit cu zapada sau cu polei)”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 02/02/2014, in Eveniment, Social and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: