Recomandari pentru conducatorii de autovehicule


1* Inspectoratul de Politie Judetean Braila revine cu recomandari privind circulatia in conditii de iarna *

Evitati deplasarea in zonele afectate de conditiile meteorologice nefavorabile si dati dovada de mult discernamant in ceea ce priveste oportunitatea plecarii la drum in asemenea conditii meteorologice.

Daca totusi nu puteti amana calatoria din motive de maxima necesitate, asigurati-va ca aveti suficient combustibil in rezervor, pentru ca in cazul unor blocaje sa nu suferiti din cauza frigului si, totodata, sa puteti continua drumul dupa deblocare.

Informati-va cu privire la conditiile meteo si echipati-va masina corespunzator!

Politistii atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pentru a evita riscul inzapezirii pe camp, nu continuați deplasarea și alegeți sa va retrageți in localitați, acolo unde puteți gasi adapost!

Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic! Circulati cu viteza redusa atat in localitati, cat si in afara lor!

Politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei permanent, in conditii de vreme nefavorabila.

In conditiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul si nu blocati intersectiile.

Tineti cont de faptul ca atunci cand este zapada, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare intre masina dumneavoastra si cea din fata!

In situatia in care ramaneti in pana pe un sector de drum inzapezit, scoateti autovehiculul cat mai in afara partii carosabile pentru a nu bloca interventia utilajelor de deszapezire si aprindeti lampile de pozitie si de avarie.

Inainte de a porni la drum informati-va despre situatia drumurilor din tara apeland numarul de telefon al Comandamentului Central de Iarna 021/9360.

Pentru a nu risca sa ramaneti inzapeziti, va sfatuim sa nu parasiti localitatile de domiciliu, iar daca sunteti surprinsi in trafic intrerupeti calatoria si adapostiti-va in cea mai apropiata localitate.

In cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, respectati indicatiile agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale aflati in zonele afectate de zapada, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor.

Advertisements

Posted on 02/02/2014, in Eveniment, Infractional, Social and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: