Situatia incepe sa se amelioreze


* Militarii lupta cu iadul alb pentru intr-ajutorarea sinistratilor *

In judetul Braila pe DN 2B, DN 21, DN 22 si DN 22B se circula in conditii de iarna, DN 23 este blocat partial. Incepand cu ora 12.00, BAC-urile fac treceri spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei. Localitati isolate sunt: satul Constantin Gabrielescu apartinand de com. Bordei Verde; satele Batogu si Ionesti apartinand de comuna Ciresu; satul Bumbacari apartinand de com. Dudesti; satele Galbenu, Drogu, Pantecani, Satuc, Zamfiresti apartinand com. Galbenu; satul Maraloiu apartinand de com. Gradistea; localitatile Boarca si Mihail Kogalniceanu, apartinand de com. Ramnicelu; satul Pribeagu apartinand de com. Rosiori; comuna Stancuta cu satele Polizesti si Stanca; satele Caineni Bai si Plasoiu apartinand com. Visani; satul Dudescu apartinand com. Zavoaia. Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica, insa fara alimentare cu apa sunt satele Rosiori, Florica si Coltea apartinand de com. Rosiori.

* Actiuni de deszapezire desfasurate de structurile M.A.I. si M.Ap.N *

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea”  al judetului Braila: 30 pompieri participa la actiuni de deszapezire in comunele Baraganu, Victoria, Berlescu si Gropeni.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila: sunt constituite 13 filtre pentru dirijarea traficului pe drumurile nationale si judetene de pe raza judetului Braila, cu 150 de politisti si 45 mijloace auto. Pe raza comunei Silistea au actionat 89 politisti din cadrul Serviciului pentru actiuni speciale in vederea deszapezirii locuintelor afectate.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila: 188 jandarmi din cadrul I.J.J. Braila si a Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau a participa la actiuni de deszapezire in localitatile Olaneasca, Gulianca, Corbu Nou, Corbu Vechi, Maxineni si Romanu.

Unitati militare ale Ministerului Apararii Nationale: 325 militari din cadrul unitatilor M.Ap.N. din Braila si Galati a participa la actiuni de deszapezire in municipiul Braila, orasul Faurei, comunele Surdila Gaiseanca, Scortaru Nou, Rimnicelu, Movila Miresii, M. Kogalniceanu, Esna si Gemenele si la transportul de carburant (motorina) asigurat de la rezervele de stat in comunele Salcia Tudor, Maxineni, Baraganul si Dudesti.

* Solicitari pentru salvare *

Au fost facute doua solicitari pentru misiuni aeriene de asistenta aeromedicala specializata ale Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne pentru un pacienti cu diverse afectiuni medicale, din urmatoarele localitati: Comuna Bordei, satul Liscoteanca – o pacient cu accident vascular cerebral, transportat la U.P.U. Galati; Comuna Galbenu, sat Drogu – un pacient cu afectiuni cardiace, transportat la U.P.U. Buzau. A fost executat un transport de alimente (paine, apa si conserve) in satele Caineni Bai, Plasoiu (com. Visani) si Pribeagu (com. Rosiori) cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie.

Advertisements

Posted on 02/02/2014, in Eveniment, Social and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: