Situatia in judetul Braila in a doua zi a lui februarie


DSC_0101* Pe toate drumurile nationale din judetul Braila se circula in conditii de iarna. BAC-urile fac treceri spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei *

Nu mai sunt localitati isolate. Se actioneaza pe 8 sectoare de drum judetean pentru indepartarea suluri de zapada formate din cauza vantului si pentru facilitarea circulatiei pe ambele sensuri, astfel: DJ 202 D: DJ 202B (Scortaru Nou) –  DJ 202 A (Mihail Kogalniceanu); DJ 203 A: Caineni Bai – Plasoiu; DJ 203 S: sectorul Faurei – Surdila Gaiseanca; DJ 211 A: sectorul Bordei Verde –Viziru; DJ 211 B: Mihai Bravu-Baraganul – Victoria; DJ 211 C: Tataru – Coltea – Chichinetu-Ciocile; DJ  221 B: Vadeni – Baldovinesti-Braila; DJ 255 A: sectorul Gropeni – Unirea si sectorul Romanu – Scortaru Vechi.

Localitatile din zonele drumurilor judetene pe care se actioneaza se poate ajunge pe alte trasee. Pe drumurile nationale, judetene si in municipiul Braila se actioneaza pentru largirea partii carosabile si pentru executarea de refugii pentru fluidizarea traficului. Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica si cu apa.

S-au desfasurat actiuni de monitorizare drumuri, deszapezire locuinte, transport alimente si carburanti desfasurate de structurile M.A.I. si M.Ap.N.

Efectivele  ISU au efectuat monitorizarea starii drumurilor inntre localitatile Cazasu, Romanu, Gemenele, Scortaru Nou, Sihleanu, Gurguieti si Latinu;

– o misiune de degajare a turturilor de pe acoperisul Spitalului Judetean de Urgenta – Corpul B (Cartier Hipodrom).

Efectivele I.J.J. au actionat pentru deszapezire in localitatea Galbenu (descongestionarea cailor de acces in 14 locuinte si 14 anexe, precum si la 3 institutii publice). Gruparea de Jandarmi Mobila Bacau, care au actionat in sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, au incetat activitatea si s-a deplasat catre I.J.J. Bacau.

Efectivele I.P.J. au instituit 19 filtre de circulatie, pentru informarea participantilor la trafic, pe sectoarele de drum afectate de zapada.

Efectivele M.Ap.N. au executat actiuni de deszapezire, in urmatoarele localitati: Faurei (5 strazi care fac legatura cu drumul DJ203: Faurei – Jirlau),  Surdila Greci (se actioneaza cu 1 wolla pe strazile apartinand localitatii), Bratesu Vechi (6 familii de batrani: acces la strada, animale, anexe, apa).

De asemenea, au fost angrenate in actiuni de interventie, pentru ajutorarea persoanelor afectate de caderile de zapada din judetul Braila, prin distribuire de produse alimentare (apa minerala si paine) in localitatile Silistea, Maxineni, Scortaru Nou, Ramnicelu, Racovita, Galbenu, Rosiori, Stancuta si Victoria.

Au fost distribuite 6.000 de paini si 1.800 baxuri apa achizitionate de Consiliul Judetean Braila din fondul de rezerva. A fost executat un transport de lemne  (3 tone) in localitatea Movila Miresii la o familie cu 10 copii. Au fost executate doua transporturi de carburanti (motorina de la rezervele statului) in localitatile Galbenu, Mircea Voda, Ianca, Faurei, Viziru, Ciocile, Rosiori, Dudesti, Unirea si  Victoria.

Advertisements

Posted on 05/02/2014, in Eveniment, Social and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: