Stop accidentelor rutiere grave!


accident 1* Pe parcursul anului 2013, politistii Serviciului si Biroului Rutier au efectuat cercetarea la fata locului in urma producerii a 111 accidente rutiere grave, soldate cu 104 raniti grav, 60 raniti usor si 24 persoane care nu au supravietuit *

Activitatile de prevenire desfasurate de politisti pe arterele rutiere din municipiu si judet au dus la scaderea tuturor indicatorilor analizati, tinand cont ca, in anul 2012, in aceeasi perioada, au avut loc un numar de 131 de accidente rutiere grave, soldate cu 126 persoane ranite grav, 72 ranite usor si 38 decedate.

Din totalul accidentelor produse, 35 au fost in municipiu, fiind inregistrate 33 de victime accidentate grav si 3 decedate, si 76 in judet, soldate cu 71 accidentati grav si 21 morti. Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost traversarea neregulamentara, care a generat 19 accidente rutiere, soldate cu 17 raniti grav si 3 persoane decedate, depasirea neregulamentara, care a dus la producerea a 13 accidente rutiere, soldate cu 18 raniti grav si 5 persoane decedate, si viteza neadaptata la conditiile de drum, care a generat 11 accidente rutiere, cu 12 persoane ranite grav si una decedata. Soferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 88 braileni si 23 aflati in tranzit (72 amatori, 18 profesionisti, 9 biciclisti, 7 conducatori de atelaj hipo, doi soferi fara permis de conducere si 3 mopedisti). Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs in zilele de sambata (21 accidente cu 3 persoane decedate si 19 ranite grav), duminica (18 accidente cu 16 raniti grav si 6 decedati) si vineri (18 accidente cu 16 persoane ranite grav si 5 decedate). Cu preponderenta, accidentele au fost inregistrate in intervalul orar 12.00 – 18.00 (47 accidente soldate cu 47 raniti grav si 10 decedati) si 06.00 – 12.00 (28 accidente cu 27 raniti grav si 4 decedati).

Politia Rutiera atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. In cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, acestea trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei sau axelor de tractiune sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate. In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile sau ceata pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 10/02/2014, in Infractional and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: