Jandarmii in plina actiune


alimente oferite de jandarmi (2)* In cursul  lunii ianuarie 2014, Structura de Ordine Publica a Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila a executat un numar de 350 misiuni *

In cursul  lunii ianuarie 2014, Structura de Ordine Publica a Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila a executat un numar de 350 misiuni, din care 15 misiuni de asigurare a ordinii publice, 18 actiuni de interventie, 278 misiuni de mentinere a ordinii publice si 39 misiuni executate in cooperare cu alte institutii. Pe timpul acestor misiuni executate, jandarmii braileni au participat la constatarea a 21 infractiuni, cu 31 autori depistati, dar au aplicat si un numar de  140 sanctiuni contraventionale, din care 94 amenzi, in valoare de 37850  lei, si 46 avertismente. Se constata o crestere a numarului de sanctiuni contraventionale aplicate fata de luna decembrie 2013, atunci cand au fost aplicate 103 sanctiuni.

Sanctiunile contraventionale au fost aplicate, in cea mai mare parte, pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, injurii si tulburarea linistii publice. Si numarul actiunilor de interventie executate a crescut de la 16, cate au fost in decembrie, la 18 actiuni de interventie. Din acestea, 14 interventii au fost pentru aplanarea unor conflicte si 4 interventii pentru rezolvarea altor situatii ce tin de ordinea publica. In cazul misiunilor desfasurate in cooperare cu alte institutii, s-a constatat o crestere cu aproximativ 44% fata de luna precedenta. Astfel, cele 39 misiuni executate cu un efectiv total de 90 jandarmi. Un numar de 18 misiuni au fost in cooperare cu politia: 2 actiuni in cooperare cu lucratorii Sectiilor de Politie Rurala, in zona discotecilor, barurilor si cafe barurilor din mediul rural; 16 actiuni executate in cooperare cu lucratori din cadrul I.P.J. si angajati ai Electrica S.A. Braila, pe linia prevenirii si combaterii sustragerilor de elemente componente din reteaua de distributie a energiei electrice. Cu alte institutii au fost executate 21 actiuni: o actiune executata in comun cu lucratorii de la Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei si I.P.J. Braila, pe linia prevenirii si combaterii incalcarilor ale statutului de zona de protectie integrala (acces neautorizat si braconaj piscicol) in Insula Mica a Brailei. Pe timpul actiunii au fost constatate doua infractiuni de braconaj piscicol, fiind depistate doua persoane care pescuiau cu ajutorul unor plase monofilament in aria de protectie integrala; 5 actiuni in cooperare cu lucratori din cadrul I.T.M. Braila, pentru punerea in aplicare a Planului Comun de Actiune privind reducerea incidentei muncii nedeclarate; 14 actiuni executate in cooperare cu lucratori din cadrul S.C. Braicar S.A., pe linia prevenirii si combaterii faptelor antisociale pe mijloacele de transport in comun; o actiune executata in cooperare cu lucratori din cadrul S.C. Electrica pe linia prevenirii si combaterii sustragerilor de energie electrica si subansamble de la instalatiile statiilor de distributie”, a declarat plt. major Sorin Neftode, purtator de cuvant la IJJ Braila.

La sfarsitul lunii ianuarie 2014 – inceputul lunii februarie, jandarmii braileni au actionat pentru ajutorarea persoanelor afectate de caderile masive de zapada, din judetul Braila, ca urmare a analizei situatiei in Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Misiunea jandarmilor a constat in participarea, alaturi de autoritatile locale precum si celelalte institutii cu atributii in acest domeniu, la actiunile de salvare a persoanelor, a bunurilor acestora, deblocarea unor cai de acces catre locuinte, ajutarea persoanelor varstnice si a celor aflate in dificultate, facilitarea accesului acestora catre sursele de apa, locurile unde au depozitate lemnele ori la grajdurile de animale. Pe timpul acestor misiuni, jandarmii au deszapezit 581 gospodarii si 654 anexe, 33 institutii publice (10 scoli, 7 gradinite, 5 dispensare, 2 primarii, 6 biserici, 3 camine culturale), iar 22 surse de apa, respectiv fantani, au fost deblocate.

Advertisements

Posted on 13/02/2014, in Eveniment, Infractional and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: