Abateri constatate si sanctionate de politisti


Politia face razie

Politia face razie

* La sfarsitul saptamanii trecute, politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica *

Politisti rutieri si de ordine publica, din cadrul politiei municipului, politiior orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea actelor de violenta, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie. Fortele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 17 societati comerciale si 8 producatori particulari, au legitimat 176 persoane, 34 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 75 de autovehicule.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 29 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 24.236 lei, 20 fiind aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si 9 conform OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, duminica, efective de politisti din cadrul Biroului Rutier au desfasurat actiuni pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si a nerespectarii vitezei de deplasare. Politistii au efectuat 113 testari cu aparatul etilotest si au constatat 8  contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 3.395 de lei, si au retinut in vederea suspendarii un permis de conducere pentru consum de alcool”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 04/03/2014, in Infractional. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: