Actiune de prevenire a absenteismului scolar


PREVENIRE ELEVI (3)* Oamenii legii lupta, alaturi de cadrele didactice, pentru reducerea nivelului absenteismului scolar *

Joi si vineri, 13 si 14 februarie 2014, intre orele 11.00 – 14.00, politisti de la Biroul Proximitate au actionat in zonele unitatilor de invatamant din municipiu pentru prevenirea absenteismului scolar si pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, savarsite in incinta si in apropierea unitatilor de invatamant. Joi, politistii, impreuna cu profesorii, au depistat 9 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, au consiliat si atentionat 15 elevi, cu privire la modul de comportare. Au verificat activitatea a 16 societati comerciale din apropierea unitatilor de invatamant. Vineri, politisti au continuat aceasta actiune si au depistat 12 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, au consiliat si atentionat 18 elevi, cu privire la modul de comportare. Au verificat activitatea a 19 societati comerciale din apropierea unitatilor de invatamant, precum si modalitatea in care 11 paznici isi desfasurau activitatea. In cele doua zile, au fost purtate discutii cu factorii de conducere a 31 unitati de invatamant, pentru identificarea elevilor care creeaza probleme, participand si la 4 sedinte ale profesorilor. politistii au constatat 11 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 400 de lei.

Advertisements

Posted on 04/03/2014, in Infractional, Invatamant. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Cum poți absenta nejustificat? Doar fiecare are un motiv pentru care lipseste de la școala. Daca parintii nu-si mai lasa copiii la școala, se numește justificat sau nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: