Actiune de prevenire a absenteismului scolar


PREVENIRE ELEVI (1)* Oamenii legii lupta, alaturi de autoritatile locale si cadrele didactice, pentru reducerea nivelului absenteismului scolar *

Joi, 13 februarie 2014, intre orele 11.00 – 14.00, politisti de la Biroul Proximitate au actionat in zonele unitatilor de invatamant din municipiu pentru prevenirea absenteismului scolar si pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, savarsite in incinta si in apropierea unitatilor de invatamant.

Politistii, impreuna cu cadrele didactice, au depistat 9 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, au consiliat si atentionat 15 elevi, cu privire la modul de comportare si au verificat activitatea a 16 societati comerciale din apropierea unitatilor de invatamant.

De asemenea, au fost purtate discutii cu factorii de conducere a 16 unitati de invatamant, pentru identificarea elevilor care creeaza probleme, participand si la doua sedinte ale profesorilor.

Pe parcursul desfasurarii acestei activitati preventive, politistii au constatat o contraventie, conform prevederilor Legii nr. 61/ 1991 (republicata), pentru care au aplicat sanctiune in valoare de 100 de lei.

Advertisements

Posted on 04/03/2014, in Infractional, Invatamant. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: