Intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale la finele anului 2013


Directia Finante Publice Braila

Directia Finante Publice Braila

* Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila informeaza contribuabilii ca termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare aferente anului fiscal 2013 este data de 30 mai 2014 *

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila informeaza contribuabilii ca termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare aferente anului fiscal 2013 este data de 30 mai 2014, respectiv 150 de zile de la data la care se incheie exercitiul financiar, in cazul societatilor comerciale, societatilor/companiilor nationale, regiilor autonome, institutelor nationale de cercetare-dezvoltare.

De asemenea, si subunitatile din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate, cu exceptia subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, depun situatii financiare anuale pentru exercitiul incheiat la 31 decembrie 2013 la unitatile teritoriale ale M.F.P. in termen de  150 de zile de la incheierea exercitiului financiar. Pentru celelalte persoane prevazute la art.1 din Legea nr. 82/1991, termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare este 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 30 aprilie 2014.

Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie 2013 nu intocmesc situatii financiare anuale, respectiv situatii financiare anuale simplificate, urmand sa depuna in acest sens, la unitatile teritoriale ale M.F.P. o declaratie pe proprie raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii, care sa cuprinda toate datele de identificare a entitatii: denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare); adresa si numarul de telefon; numarul de inregistrare la Registrul Comertului; codul unic de inregistrare; capitalul social. Depunerea la unitatile teritoriale ale M.F.P.a declaratiilor entitatilor care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie 2013 se efectueaza in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar.

Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor in mod gratuit de catre unitatile teritoriale ale M.F.P., sau poate fi descarcat de pe site-ul A.N.A.F.,la adresa: http://www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/Descarcare declaratii/Situatii financiare. Formatul electronic al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale simplificate, generat prin programele de asistenta, consta intr-un fisier PDF avand atasat un fisier „xml” si un fisier cu extensia „zip”. Fisierul  cu extensia „zip” va contine documentele cerute de lege scanate alb-negru, lizibil si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita a 10 MB a fisierului PDF la care este atasat  fisierul cu extensia „zip”.

Nerespectarea reglementarilor emise de M.F.P. cu privire la intocmirea, semnarea si depunerea in termenul legal  a situatilor financiare anuale constitutie contravente si se sanctioneaza cu amenda. Astfel, pentru nedepunerea in termenul legal a situatiilor financiare, amenda este cuprinsa intre 300 si 1.000 lei, daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 1 si 15 zile lucratoare. Daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 16 si 30 de zile lucratoare, amenda este cuprinsa intre 1.000 lei si 3.000 lei, iar daca perioada de intarziere depaseste 30 zile lucratoare, amenda este cuprinsa intre 1.500 si 4.500 lei. Pentru neintocmirea si nesemnarea situatiilor financiare anuale amenda este cuprinsa intre 2.000 si 3.000 lei.

Advertisements

Posted on 04/03/2014, in Realitatea zilnica. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: