Obligatii fiscale


Directia Finante Publice Braila

Directia Finante Publice Braila

* Persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie 2013, erau inregistrate in scopuri de TVA au obligatia sa depuna formularul 392A “Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2013” *

Persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie 2013, erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la acea data este inferioara sumei de 220.000 lei, au obligatia sa depuna formularul 392A “Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2013”. Nu se depune formularul 392A daca persoanele impozabile nu au desfasurat livrari de bunuri si prestari de servicii in anul 2013, in interiorul tarii.

Persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 nu erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la acea data, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 de lei, au obligatia sa depuna formularul 392B “Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2013”. Nu se depune formularul 392B daca persoanele impozabile nu au desfasurat livrari de bunuri si prestari de servicii in anul 2013, in interiorul tarii si /sau achizitii efectuate in tara.

Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care realizeaza operatiuni scutite fara drept de deducere cu exceptia celor prevazute in mod expres in lege, nu au obligatia depunerii formularului 392B  “Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2013”.

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2013 este pana la data de 25 februarie 2014, inclusiv. Aceste declaratii in format hartie, insotite de  formatul electronic se depun  la registratura organului fiscal competent sau  la posta, prin scrisoare recomandata. Formatul electronic se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, pus la dispozitie, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sectiunea Asistenta contribuabili/ Formulare si programe utile/ Declaratii fiscale/ Declaratia informativa 392 (pentru an 2013).

Modelul si continutul formularelor 392A si 392B, precum si instructiunile de completare a acestora sunt reglementate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala  nr. 1081/2011 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative, cu modificarile ulterioare (OPANAF nr. 93/2014).

Advertisements

Posted on 04/03/2014, in Realitatea zilnica. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: