Peste 10.000 de someri braileni


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

* Situatie ingrijoratoare a somajului la finele lunii ianuarie 2014 *

In prima luna a acestui an, in urma activitatilor desfasurate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, au dobandit statutul de persoana ocupata 327 solicitanti de loc de munca, care au participat la urmatoarele masuri active: informare, consiliere si orientare profesionala; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesionala; completarea veniturilor salariale ale somerilor care se incadreaza inainte de expirarea somajului; stimularea mobilitatii fortei de munca; prime de incadrare pentru incadrarea absolventilor.

Dintre persoanele ocupate, 40,4% au fost reprezentate de femei, iar 59,6% de barbati; 24,8% persoane din mediul rural, iar 75,2% din mediul urban. Cele mai  multe dintre persoanele ocupate aveau varsta peste 45 ani (30,9%) si cuprinsa intre 35 – 45 ani (27,2%). Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat, astfel: 67% someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 19,6% cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 13,4% cu nivel de pregatire universitar.

In evidenta AJOFM Braila, la data de 31 ianuarie 2014, se aflau inregistrati 10.002 someri, cu 810 mai multi decat la finele lunii anterioare. Structura acestora pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat astfel: 77,8% someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 16,7% cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 5,5% cu nivel de pregatire universitar. Din totalul somerilor aflati in evidentele AJOFM Braila, la sfarsitul lunii trecute, femei sunt 35,1%, iar barbati 64,9%; someri indemnizati sunt 30,8% si 69,2% someri neindemnizati; someri din mediul rural 61,9% si 38,1% din mediul urban. Rata somajului inregistrata la finele lunii ianuarie 2014, la nivelul judetului Braila, a fost de 7,55%”, a declarat Monica Bratu, directorul AJOFM Braila.

Advertisements

Posted on 04/03/2014, in Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: