Zeci de locuri la institutiile de invatamant cu specific militar


jandarmi* In acest an, Jandarmeriei Romane i-au fost aprobate in vederea scoaterii la concurs 308 de locuri *

Esti in dilema? Te gasesti la o rascruce de drumuri si inca nu esti hotarat ce cale sa urmezi? Daca si pentru tine Demnitatea, Onoarea si Legea sunt lucruri de capatai, vino alaturi de noi! Alege Jandarmeria Romana!”, este indemnul oamenilor legii fata de persoanele care vor sa-si faca o cariera militara.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila realizeaza recrutarea candidatilor pentru sesiunea de admitere 2014, la institutiile militare de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne – arma „jandarmi”. In acest an, Jandarmeriei Romane i-au fost aprobate in vederea scoaterii la concurs 308 de locuri.  Candidatii pentru institutiile de invatamant superior pot avea si a doua optiune pentru a participa la concursul de admitere la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragasani sau Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi „Petru Rares” Falticeni a Ministerului Afacerilor Interne.

Iata care sunt locurile scoase la concurs. La institutiile militare de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne, si anume Academia de Politie <Alexandru Ioan Cuza> Bucuresti – specializarea <Drept> sunt 10 locuri la zi (barbati si femei); specializarea <Ordine si siguranta publica> sunt 40 locuri la zi (barbati si femei) din care 2 locuri pentru rromi, 2 locuri pentru maghiari si 2 locuri pentru alte minoritati. La Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi <Grigore Alexandru Ghica> Dragasani exista 125 locuri la zi (barbati si femei) din care 3 locuri pentru rromi, 2 locuri pentru alte minoritati si 5 locuri pentru S.P.P.; scoala Militara de Subofiteri Jandarmi <Petru Rares> Falticeni – 125 locuri la zi (barbati si femei). La institutiile militare de invatamant pentru Ministerul Apararii Nationale pe locurile alocate M.A.I., si anume Academia Fortelor Terestre <Nicolae Balcescu> Sibiu sunt 6 locuri (barbati si femei), conform specialitatilor, dupa cum urmeaza: Management economico-financiar – 2 locuri la zi – Finante – contabilitate si 4 locuri la zi – Intendenta. La Academia Tehnica Militara – 2 locuri (barbati si femei), conform specialitatilor, dupa cum urmeaza: Inginerie electronica si telecomunicatii – 1 loc la zi – Transmisiuni; 1 loc la zi – Calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala. Candidatii, trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana scris si vorbit; sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat; sa nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de invatamant; sa aiba varsta de minim 18 ani impliniti sau sa ii implineasca in cursul anului in care participa la concurs; sa aiba varsta de pana la 27 de ani, impliniti in anul participarii la concursurile de admitere pentru formarea profesionala initiala ca militar; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fi obtinut la purtare, pe durata studiilor liceale, media generala de minimum 8 (opt); sa fie declarati apt medical, fizic si psihic; sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate; sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiilor in care a intervenit reabilitarea; sa nu fi fost destituite dintr-o functie publica in ultimii 7 ani; sa nu fi desfasurat activitati de politie politica astfel cum sunt definite prin lege; sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m. barbatii si 1,65 m. femeile. Pentru detalii suplimentare, se pot solicita informatii la Compartimentul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, la numarul de telefon 0239/619.380, interior 24535”, a precizat plutonier major Sorin Neftode, purtator de cuvant al IJJ Braila.

Advertisements

Posted on 06/03/2014, in Eveniment, Invatamant, Realitatea zilnica. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: