Controale in magazine


Marta-OJPC* Un hypermarket din Braila a primit vizita sefilor de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Braila. Scopul a fost de a verifica etichetarea produselor, precum si conditiile de depozitare *

Comisarul sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Braila, Dumitru Marta, a efectuat o actiune de control in cadrul unui hypermarket din oras. Scopul verificarii a constat in conditiile de depozitare a produselor, afisajul acestora la raft, eticheta, dar si termenul de valabilitate. Potrivit comisarului sef adjunct, activitatea a constat intr-o informare a consumatorilor, in legatura cu modul in care trebuie sa se comporte si ceea ce trebuie sa urmareasca intr-un magazin. Referitor la produsele preambalate, Dumitru Marta a atras atentia ca este obligatoriu sa fie mentionat pe eticheta pretul pe kilogram, cantitatea neta din pachet, precum si pretul compozitiei. Ceea ce trebuie sa mai urmareasca toti consumatorii este termenul de valabilitate, chiar daca produsul este vrac.

Din vizorul inspectorilor de la Protectia Consumatorului Braila nu au scapat nici electricele, electronicele si electrocasnicele. In acest sens, Dumitru Marta a facut precizarea ca unii consumatori nu sunt atenti la achizitionarea acestor produse si de cele mai multe ori fac reclamatii, unele fiind nefondate.

Comisarul sef adjunct a adaugat ca produsul electrocasnic sau electric trebuie sa aiba afisat la raft pretul final, fiind incluse taxele si impozitele. De asemenea, pe eticheta de la raft trebuie sa mai fie trecute si caracteristicile produselui respectiv. Consumatorul trebuie sa fie atent daca produsul cumparat are certificat de garantie si in ce localitate se afla service-ul.

Advertisements

Posted on 16/03/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: