Marioara Nistor doreste imbunatatirea situatiei salariatilor din invatamant


marioara nistor* Deputat PP-DD Braila, Marioara Nistor, a trimis un act prin care solicita ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, un raspuns privind acordarea tichetelor cadou cadrelor didactice din judetul nostru *

Marioara Nistor, deputat al Partidului Poporului Dan Diaconescu – Filiala Braila, militeaza pentru drepturile salariatilor din invatamantul brailean. Demnitarul a trimis un document catre Ministerul Educatiei Nationale, solicitandu-i ministrului Remus Pricopie demararea demersurilor pentru ca salariatii invatamantului din judetul nostru sa primesca, cu totii, tichetele cadou.

Iata ce este mentionat in scrisoarea trimisa de deputatul Marioara Nistor: „Va supun atentiei o problema care mi-a fost sesizata de catre unii lideri sindicali ai invatamantului din Braila. Conform acestora, Legea 193/2006 prevede acordarea tichetelor cadou tuturor angajatilor din invatamant, insa actul normativ respectiv s-a pus partial in aplicare si in judetul Braila, abia dupa presiunile exercitate de sindicatele din invatamant asupra autoritatilor locale. Mai mult, in judetul Braila sunt institutii precum cluburile sportive scolare, Casa Corpului Didactic si Inspectoratul Scolar Judetean, ai caror angajati, cadre didactice sau avand alte functii similare celor din scoli, fac parte la randul lor din sistemul de invatamant, insa nu beneficiaza de facilitatile oferite de legea amintita. Avand in vedere consideratiile de mai sus, va intreb respectuos domnule ministru, in numele salariatilor institutiilor enumerate, ce demersuri faceti pentru ca Legea 193/2006 sa se aplice in mod egal si nediscriminatoriu pentru toti angajatii din sistemul de invatamant din Braila? Solicit raspuns scris”.

Advertisements

Posted on 16/03/2014, in Administratie, Invatamant, Politica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: