Politistii in actiune


politisti in patrula* Actiunile de prevenire a infractionalitatii continua *

Miercuri, 12 martie 2014, in intervale orare diferite, politisti de la Sectiile 1 si 2 de Politie Rurala Braila si agenti de la posturile de politie comunale arondate au actionat pe raza de competenta pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor care se comit in domeniul prelucrarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie, a conducatorilor auto care nu respecta prevederile Codului Rutier, precum si legalitatea transporturilor de materiale reciclabile.

Politistii au efectuat verificari la 6 unitati comerciale cu profil comercializare de produse de panificatie, au verificat in trafic 51 de autovehicule, doua fiind de transport produse de panificatie, au constatat 11 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 3.730 lei, au ridicat in vederea confiscarii bunuri in valoare de 100 de lei si au retras doua certificate de inmatriculare.

Politisti de la Postul de Politie Comunal Romanu l-au depistat in trafic pe Costel N. (34 de ani), din satul Sihleanu, comuna Scortaru-Nou, in timp ce transporta cu autoutilitara deseuri feroase reciclabile, fara a detine documente legale de provenienta. Acesta a fost sanctionat contraventional, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 (republicata), cu amenda in valoare de 500 de lei, iar cantitatea de 130 kg de deseuri, in valoare de 100 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii. Tot ieri, intre orele 8.00 – 14.00, politisti de la Birourile Ordine Publica si Proximitate au actionat in pietele din municipiu pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilicite de comert. Pe parcursul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au legitimat 90 de persoane, au efectuat verificari la 18 societati comerciale, 22 de persoane fizice autorizate, 29 intreprinderi individuale, au controlat in trafic 21 de autovehicule si au constatat 41 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 4.560 de lei. In urma controalelor efectuate in Piata Halelor, a fost depistat un comerciant care oferea spre vanzare o haina din imitatie din piele, fara a detine documente legale de provenienta. Politistii au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a obiectului de vestimentatie si sanctionarea celui depistat, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 (republicata), cu amenda in valoare de 1.000 de lei. Intre orele 18.30 – 21.30, politisti de la Birourile Investigatii Criminale, Ordine Publica si Proximitate au actionat in Cartierele Radu Negru, Viziru I, II, III si Calarasi IV, pentru asigurarea unui climat de siguranta civica si pentru prevenirea si diminuarea fenomenului infractional in zonele cu risc criminogen. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au legitimat 40 de persoane, au controlat corporal sumar 38, nefiind gasite asupra lor obiecte sau valori ilegale, au efectuat verificari in 18 unitati de alimentatie publica si sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au condus la sediul Politiei Municipiului Braila, pentru verificari suplimentare, 6 persoane, si au constatat o contraventie, conform Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru care au aplicat sanctiune contraventionala in valoare de 100 de lei. Politisti de la Biroul Proximitate au efectuat doua perchezitii domiciliare la locuintele a doi braileni si, in imobilul unuia dintre ei, au fost gasite 1.269 de pachete cu tigarete, diferite marci si provenienta, fara ca acesta sa detina documente legale. Pachetele cu tigarete, precum si suma de 2.745 de lei, provenita din vanzarea altora, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar braileanului i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda cu tigari”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

De asemenea, in intervalele orare 7.00 – 15.00 si 14.00 – 21.00, efective de politisti din cadrul Biroului Rutier au organizat si desfasurat o actiune care a urmarit combaterea indisciplinei pietonilor, angajati in traversare prin locuri nepermise, in fuga si fara sa se asigure, precum si a transportatorilor in regim de taxi. Politistii au constatat 99 de contraventii, din care 30 pentru traversari neregulamentare a pietonilor, 21 aplicate soferilor care au incalcat legea taximetriei si 48 pentru alte abateri de la normele circulatiei pe drumurile publice, fiind retrase 3 certificate de inmatriculare. Valoarea totala a sanctiunilor este de 19.835 lei.

Advertisements

Posted on 16/03/2014, in Infractional. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: