Stabilirea presedintilor birourilor electorale


sectii votare* Inscrieri pe listele cu persoanele care pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora *

In perioada 17 – 28 martie 2014, in conformitate cu prevederile Hotararii Autoritatii Electorale Permanente nr. 15 din 18 noiembrie 2013 privind intocmirea si avizarea listelor cuprinzand persoanele care pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora si potrivit dispozitiilor Legii nr. 33/2007 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, precum si tinand cont de unele masuri pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014, se fac inscrieri pe listele cu persoanele care pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora.

Tribunalul Braila va intocmi lista magistratilor care doresc sa participe la scrutinul electoral, conform art. 29, alin. (3) din Legea nr. 33/2007 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Institutia Prefectului a Judetului Braila va intocmi lista persoanelor cu pregatire juridica care doresc sa participe la scrutinul electoral, conform art. 29, alin. (3) din Legea nr. 33/2007 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Primariile vor intocmi lista persoanelor care se bucura de o reputatie buna in localitate si care doresc sa participe la scrutinul electoral, conform art. 29, alin. (5) din Legea nr. 33/2007 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In conformitate cu art. 4, alin. (1) din Hotararea Autoritatii Electorale Permanente nr.15/2013 privind intocmirea si avizarea listelor cuprinzand persoanele care pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora, inscrierea in liste se face la cererea scrisa a persoanelor interesate, cu domiciliul sau resedinta in judetul Braila. Cererea va fi insotita de declaratia pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor prevazute la art. 29, alin. (5) din Legea nr. 33/2007 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si anume ca nu fac parte din niciun partid politic si din nicio organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri si care nu sunt rude pana la gradul al patrulea cu niciunul dintre candidati. Formularele tip pentru cererea de inscriere si declaratia pe propria raspundere se gasesc la institutiile care intocmesc listele. Persoanele care doresc sa se inscrie si nu au mai avut calitatea de presedinte al biroului electoral al sectiei de votare sau loctiitor al acestuia, nu vor putea participa la tragerea la sorti decat in masura in care vor participa la o instruire pe aceasta tema ce va fi organizata de Autoritatea Electorala Permanenta intr-o zi din perioada 04-25 aprilie 2014. Persoanele in cauza vor fi convocate telefonic (SMS) pentru instruire”, a declarat Catalin Ionut Grosu, subprefectul judetului Braila.

Advertisements

Posted on 16/03/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: