Actiune pentru asigurarea unui climat de siguranta civica


Politisti in trafic

Politisti in trafic

* Politistii braileni continua sa actioneze pentru prevenirea faptelor antisociale *

In ziua de 19 martie 2014, intre orele 10.00 – 13.00, politisti de la Politia orasului Faurei, Sectia 3 de Politie Rurala Faurei si Postul de Politie Comunal Ulmu au organizat si desfasurat o actiune pe raza de competenta, pentru asigurarea unui climat de siguranta civica, prevenirea si diminuarea fenomenului infractional, fiind desfasurate si activitati de prevenire in unitatile de invatamant si in zona adiacenta acestora.

Fortele de ordine au legitimat 35 de persoane, au verificat in trafic 21 de autovehicule si au aplicat 6 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.615 lei, conducatorilor auto care au incalcat normele de circulatie rutiera.

La data de 18 martie 2014, in intervalele orare 6.00 – 14.00 si 14.00 – 21.00, politisti de la Politia orasului Ianca au desfasurat doua actiuni pe raza de competenta, pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta, precum si pentru depistarea conducatorilor auto care incalca prevederile Codului Rutier. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au controlat in trafic 72 de autovehicule si au constatat 15 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 5.610 lei, fiind retinute in vederea suspendarii 4 permise de conducere. Ieri, 19 martie 2014, intre orele 10.00 – 12.00 si 14.00 – 22.00, politisti de la Politia orasului Insuratei si Sectia 5 de Politie Rurala Viziru au organizat si desfasurat 4 actiuni pe raza de competenta, pentru asigurarea unui climat de siguranta civica, prevenirea si diminuarea fenomenului infractional, efectuand si verificari privind legalitatea transporturilor de marfuri, in vederea combaterii evaziunii fiscale si pentru identificarea conducatorilor auto care incalca normele legale in vigoare. Fortele participante au legitimat 38 de persoane, au verificat in trafic 27 de autovehicule si au constatat 21 de contraventii, 13 dintre acestea fiind prevazute de Codul rutier, pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 9.520 de lei, fiind retinut si un permis de conducere. In aceeasi zi, intre orele 7.00 – 13.00, efective de politisti din cadrul Serviciului Rutier Braila si Politiei orasului Insuratei au actionat pe raza de competenta, pentru asigurarea unui climat civic corespunzator si crearii cadrului operational necesar desfasurarii in conditii de siguranta a traficului rutier, in scopul diminuarii riscului rutier si a fenomenului infractional”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Politistii au urmarit, in special, combaterea depasirilor neregulamentare, a nerespectarii regimului legal de viteza, traversarilor neregulamentare si a conducerii sub influenta alcoolului. Pe timpul actiunii au fost constatate 88 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 22.100 lei, 37 dintre amenzi fiind aplicate pentru depasirea vitezei legale, 12 pentru defectiuni tehnice, 15 pentru neutilizarea centurii de siguranta s.a.. Totodata, au fost retrase 6 certificate de inmatriculare si ridicate in vederea suspendarii doua permise de conducere, pentru incalcarea regimului legal de viteza.

Tot ieri, intre orele 10.00 – 14.00, politisti de la Biroul Proximitate si Ordine Publica au actionat in municipiu, cu scopul de a preveni comercializarea si transportul ilegal de tigari. Politistii au legitimat 32 de persoane, au controlat 16 autovehicule oprite in trafic si au aplicat 4 sanctiuni contraventionale, conform Legii nr. 61/1991 si O.U.G. nr. 195/2002, valorand, in total, 440 de lei. De asemenea, au fost intocmite doua dosare penale si ridicate in vederea confiscarii 500 de pachete cu tigari, in valoare de 5.000 de lei.

A fost oprit in trafic autoturismul condus de Marius C.(25 de ani), din municipiul Braila. In urma controlului efectuat in masina, politistii au gasit un numar de 500 pachete cu tigari, pentru care nu existau documente legale care sa ateste provenienta lor. Fata de tanarul depistat a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de contrabanda, conform prevederilor Legii nr. 86/2006, privind Codul vamal al Romaniei, iar pachetele cu tigari au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. A fost depistat in trafic un autoturism cu numar provizoriu, condus pe Soseaua Ramnicu-Sarat, de Nicu M.(61 de ani), din satul Scortaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu. La solicitarea politistilor, acesta a prezentat documentele personale si ale masinii, stabilindu-se faptul ca actele autoturismului erau completate in fals. Conducatorul auto si sotia acestuia, pasagera in autovehicul, au fost condusi la sediul Politiei Municipiului, in vederea continuarii cercetarilor. Politistii au continuat sa efectueze verificari si au stabilit ca autoturismul in cauza figureaza ca fiind inmatriculat cu alt numar provizoriu, la data de 19 iulie 2013, pe numele unei persoane din municipiul Bucuresti. Barbatul depistat a declarat ca a achizitionat autovehiculul in urma cu cateva zile, din municipiul Tecuci, judetul Galati. Acestuia i-au fost retinute permisul de conducere, certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de inmatriculare, pana la finalizarea cercetarilor. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirilor infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neinmatriculat si cu numar fals, si de fals in inscrisuri sub semnatura privata”, a mai specificat purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 20/03/2014, in Infractional. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: