„Jandarmeria pe intelesul tuturor”


Afis campanie * Jandarmii braileni au avut intalniri cu elevii din judetul Braila *

 

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila continua activitatile preventiv-educative in cadrul Campaniei nationale de informare, prevenire si dialog social – „Jandarmeria pe intelesul tuturor”.

O parte importanta a acesteia este cea intitulata „Stop violentei si discriminarii in scoli”, activitate ce cuprinde intalniri ale jandarmilor cu elevii si profesorii din insitutiile de invatamant brailene, in baza protocolului semnat cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila.

DSC02158

In acest sens, in cursul zilei de ieri, 19 martie 2014, jandarmii din cadrul Jandarmeriei Braila s-au intalnit cu elevi din clasele a V-a si a VIII-a din scolile gimnaziale Cazasu si Romanu, judetul Braila. Acestora le-au fost prezentate pe scurt, dar si pe intelesul lor, misiunile Jandarmeriei, importanta si locul acestei Arme in cadrul fortelor de ordine publica. Au fost aduse in discutie totodata faptele de natura penala si contraventionala, cele mai frecvent intalnite in mediul scolar. In discutiile libere purtate cu jandarmii, elevii au exemplificat principalele forme de violenta intalnite si au identificat impreuna cu acestia principalele cauze, care ar genera astfel de forme de manifestare. Jandarmii au pus accent pe linia prevenirii unor astfel de fapte, oferind in acelasi timp solutii practice in acest sens. La finalul intalnirilor, elevii au putut vedea si o parte din dotarea jandarmilor care executa misiuni zilnice de ordine publica”, a declarat plutonier major Sorin Neftode, purtatorul de cuvant al IJJ Braila.

Advertisements

Posted on 20/03/2014, in Infractional. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: